Hlavní obsah

Nová sportovní hala v Bohumíně se otevře už v září

Novinky, Lucie Balcarová

Stavba městské sportovní haly za 50 miliónů korun v těsné blízkosti bohumínského aquacentra a Penzionu ve věži nabírá na obrátkách. Ocelová konstrukce i přístavba pro šatny a sociální zázemí už stojí a dělníci teď pracují hlavně uvnitř objektu. Před dokončením je například tribuna pro 180 diváků.

Foto: Archiv města Bohumína

Vizualizace exteriéru bohumínské sportovní haly.

Článek

„Vše probíhá podle harmonogramu a bez komplikací. V tuto chvíli už je v hale položena další vrstva podlahy z anhydridu, ta teď bude měsíc schnout, než na ni přijdou finální povrchy jednotlivých hřišť,“ uvedla Hana Kaspřáková z odboru rozvoje a investic bohumínské radnice.

Městská společnost Bospor už nabízí hřiště v budované hale k pronájmu. Zájem je velký, některé časy a termíny jsou už vyprodány.

„Nejprve jsme oslovili bohumínská sportovní sdružení a jednoty a pak i ta v okolí. Momentálně jsou vyprodány odpolední termíny pro florbal, badminton a tenis, menší zájem je zatím o hřiště s umělou trávou. To se však určitě změní po dokončení haly. Někteří zájemci s pronájmem čekají a chtějí si vše prohlédnout na vlastní oči po dokončení haly a pak se rozhodnout. O pronájem se může přihlásit v tuto chvíli kdokoli, třeba amatérské skupinky sportovců, kteří si chtějí zahrát na kvalitním povrchu,“ prozradil ředitel městské společnosti Bospor Jan Rozsypal.

Rezervace a bližší informace lze získat na e-mailu sportovni-hala@bospor.info či na telefonním čísle 734 788 668.

Pro veřejnost se nový sportovní stánek otevře už na začátku září. A hned jej čeká první zatěžkávací zkouška - florbalový turnaj žen nazvaný Bospor Women´s Cup 2014. Ten je naplánován na 6. a 7. září. Síly v něm změří naše přední kluby i česká reprezentace.

„Týden před začátkem ženské florbalové extraligy se v Bohumíně utká hned šest týmů z celé České republiky. Pro ženy to bude poslední příprava před startem mistrovské soutěže,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Diváci uvidí tým české reprezentace, mistrovský celek 1. SC WOOW Vítkovice, domácí výběr 1. SC Bohumín 98 s hráčkami z regionu a další tři přední extraligová družstva – Bohemians Praha, Chodov a Liberec. Do Bohumína tak dorazí na 80 florbalistek.

„Akce bude probíhat zároveň i v Ostravě, finálový den pak už pouze v Bohumíně. Finančně turnaj podpořilo téměř padesátitisícovou dotací bohumínské zastupitelstvo, pořadatelé z 1. SC Bohumín 98 si navíc sáhli na dotaci i v Ostravě v rámci programu Evropského města sportu 2014. Florbal je v Bohumíně velice populární a organizátoři doufají, že vzbudí větší zájem o tento sport také mezi děvčaty,“ dodal Igor Bruzl.

Výstavba haly na ploše 3715 metrů čtverečních odstartovala vloni v říjnu. Na rozdíl od jiných sportovních hal bude mít ta bohumínská extrémní rozměry. Sportovcům nabídne hned čtyři hřiště, a to tenisový kurt, dvě hřiště o velikosti 40x20 metrů - jedno s umělým trávníkem 5. generace a druhé s polyuretanovým povrchem pro sálové sporty a nakonec sportovní sál pro badminton nebo zumbu či aerobik. Jednotlivá hřiště od sebe budou oddělovat spouštěcí sítě vysoké šest až sedm metrů. Sportovci zde najdou deset šaten a pět sociálních zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám