Hlavní obsah

Nová rehabilitace je jen začátek. Nemocnici v Hustopečích čeká velká obnova

Novinky, Veronika J. T. Nováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V hustopečské nemocnici se v úterý 10. července slavilo. Zástupci Jihomoravského kraje, nemocnice a města Hustopeče zde slavnostně otevřeli nové prostory oddělení rehabilitace, jež jsou začátkem celkové proměny a modernizace areálu.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Pozvání na slavností otevírání nové rehabilitace přijal radní Jihomoravského kraje pro oblast zdravotnictví Milan Vojta.

Článek

Po čtyřměsíční rekonstrukci dosud nevyužívaných míst se přímo do budovy nemocnice přestěhovali pacienti i zaměstnanci oddělení z nedaleké polikliniky.

„Pacienti budou mít větší komfort díky tomu, že je zde více místa, vyšší kapacita a některé léčebné terapie, které dříve byly dohromady, jsou oddělené. Usnadní to i práci zaměstnancům, kteří nemocné z ošetřovatelských lůžek vozili na rehabilitaci přes dvůr za každého počasí, nyní je vše v jedné budově a stačí sjet výtahem,“ pochvaloval si modernizaci ředitel nemocnice Karel Doležal.

Zřizovatelem nemocnice je Jihomoravský kraj, který také osmimilionové stavební úpravy zaplatil. Uvedení nových ambulancí do ostrého provozu se zúčastnil i radní pro oblast zdravotnictví Milan Vojta. Ten nastínil i další záměry v areálu hustopečské nemocnice.

„Nyní probíhají demolice nepotřebných objektů, na jejichž místě vyroste nová výjezdová základna zdravotnické záchranné služby,“ přiblížil Vojta.

Kraj počítá i s postupnou rekonstrukcí budovy nemocnice, na které se už podepsal čas. Investicí za několik desítek miliónů korun by měl být nový dům pro seniory. O ten Hustopečští usilují už od roku 2008 a nyní se posunul mezi priority kraje.

„Chceme využít tady toto stanoviště, protože na Břeclavsku je nedostatek míst pro seniory,“ doplnil Vojta. Tento projekt je ve fázi studie a plánování financí, které by měl pokrýt úvěr z Evropské investiční banky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám