Hlavní obsah

Nová interna ve Vsetínské nemocnici přilákala k prohlídce stovky lidí

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen několik hodin po slavnostním otevření nového interního pavilonu ve Vsetínské nemocnici se v úterý 18. prosince nová budova otevřela také pro veřejnost. Organizované prohlídky si nenechaly ujít na čtyři stovky lidí ze Vsetína i okolí.

Foto: Lenka Plačková
Článek

Nový interní pavilon znamená pro Vsetínskou nemocnici s nadsázkou více než stoletou změnu. Stará budova interny totiž byla postavena v roce 1911. I to zaznělo během veřejné prohlídky nových prostor. Zájem veřejnosti o pavilon byl velký. Příchozím se nejvíce líbila moderní jednotka intenzivní péče i standardní lůžkové stanice, nakoukli i "pod pokličku" technického zázemí. Pochvalně hodnotili také nové gastroenterologického pracoviště.

„Je to velký skok dopředu. Dlouhá léta jsem pracovala ve Vsetínské nemocnici, znám i další zdravotnická zařízení. Nový interní pavilon je moderní, srovnatelný s těmi v Brně či Praze. Velmi se mi líbí vybavení pokojů, ambulance. Přeji interně, ať má dost zdravotníků a samé spokojené pacienty,” uvedla během prohlídky Julie Valentová.

Den otevřených dveří nové interny pro veřejnost probíhal až do večera. Necelé čtyři stovky zájemců se tak mohly podívat do míst, která běžně nenavštíví. Nyní už budovu čeká příprava na "ostrý" provoz. Do konce roku se do ní přestěhují zásoby léků, materiálu a dalšího vybavení. V lednu pak začne stěhování.

„Interní a neurologické ambulance budou od 2. do 4. ledna uzavřeny. V provozu zůstanou příjmové ambulance, které zajistí akutní pacienty. Neurologická lůžka přestěhujeme 7. ledna a interní pacienty včetně jednotky intenzivní péče pak 8. ledna, kdy už budou všechna pracoviště na svých nových místech. Koncem druhého lednového týdne začne nový pavilon interny fungovat v běžném provozu,” konstatovala ředitelka Vsetínské nemocnice Ing. Věra Prousková.  

Reklama

Výběr článků

Načítám