Hlavní obsah

Nová interna v Uherskohradišťské nemocnici přinese větší komfort pacientům i personálu

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem dubna 2017 začaly první stavební práce na nové budově interny v areálu Uherskohradišťské nemocnice. Po necelém roce pokračuje stavba nového interního pavilonu přesně podle časového harmonogramu.

Foto: archiv UHN
Článek

Letos v únoru byla dokončena monolitická konstrukce stavby. V současné době stavbaři dokončují první vrstvu hydroizolace střech a základy pro spojovací krček a rozšíření rampy.

„Pokračuje zdění obvodového zdiva v 5. a 6. nadzemním podlaží, montáž oken, sádrokartonových příček a hrubých elektrorozvodů i medicinálních plynů. Minulý týden byla rovněž zahájena montáž fasádních panelů spojovacího krčku mezi budovami centrálního objektu chirurgických oborů a plicním pavilonem," popsal aktuální situaci projektový manažer UHN Ing. Pavel Lečbych a dodal, že pokud půjde vše podle plánu i nadále, budova by měla být hotová letos na podzim a stěhování proběhne v listopadu.

Stavba nové interny je druhou etapou výstavby centrálních objektů v Uherskohradišťské nemocnici. V rámci první etapy vznikl v roce 2014 centrální objekt chirurgických oborů, letos dostanou nové prostory další obory - obě interny a také dětské oddělení. Nová budova přinese daleko větší komfort pacientům i nemocničnímu personálu. Samozřejmostí jsou jedno a dvoulůžkové pokoje, klimatizace, internet i televize.

„Obrovskou výhodou bude přesun na vyšetření tzv. suchou nohou - díky propojení budovy interny krčkem s budovou chirurgických oborů a plicním pavilonem. A zdravotnický personál určitě ocení závěsné zařízení, které usnadní manipulaci s pacienty. V nové budově také otevřeme menší bufet,” uvedl ředitel Uherskohradišťské nemocnice MUDr. Petr Sládek.

Zajímavostí je vybudování potrubní pošty. Ta vznikne nově i v centrálním objektu chirurgických oborů a propojí obě budovy s laboratořemi. Vnitřní a venkovní rozvody potrubní pošty budou mít celkem přes jeden kilometr.

V nové budově budou mít pacienti k dispozici celkem 141 lůžek (121 interny, 20 dětské), 9 lůžek získá návazná intenzivní péče a 7 dětská JIP. Náklady se vyšplhají na 296 miliónů korun bez DPH, z toho 13 miliónů poskytne Zlínský kraj na vybudování infrastruktury.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám