Hlavní obsah

Noční prohlídky oživí klášter Kladruby

Novinky, Silvie Strachotová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po osmnácté mohou návštěvníci navštívit oživlou minulost kladrubského kláštera. Benediktinské dny, oživené noční prohlídky, začínají už tento pátek.

Foto: Milan Zoubek

Benediktinské dny v Kladrubech.

Článek

Kostýmované prohlídky, které v noci oživí prostory kláštera, návštěvníky zavedou do 13. století, kdy byla dokončena velkolepá stavba klášterního kostela. Slavnostního vysvěcení kostela Nanebevzetí Panny Marie se v roce 1233 účastnil i přemyslovský král Václav I.

Mniši v Kladrubech se na příjezd krále a jeho čestných hostů pečlivě připravují. Kostel je vyzdoben, hostina navařena, jen opatský prsten se stále nepodařilo nalézt. Naštěstí zesnulý opat Landolphus zanechal pár šifer, které by měly napomoci k nalezení prstenu. Podaří se mnichům prsten včas nalézt? A nevyvstanou nové komplikace?

Pokud se chcete s ponořit do historie, seznámit se s benediktinskými mnichy a rozluštit pár hlavolamů, máte možnost ve dnech 13.-14. 7. a 20.-21. 7. Prohlídky začínají v 20:00, 21:00, 22:00 a 23:00 hodin. Vstup na oživené noční prohlídky si můžete rezervovat na telefonním čísle 374 631 773 nebo na emailu kladruby@npu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám