Hlavní obsah

Noční požár skládky likvidovali hasiči hodiny

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 16. května byl 43 minut po půlnoci operačnímu dispečinku středočeských hasičů nahlášen rozsáhlý požár skládky u obce Uhy na rozhraní kladenského a mělnického okresu.

Foto: SDH Kralupy

Jeden ze sektorů nepříjemného nočního požáru skládky Uhy hasili rovněž podnikoví hasiči z Aera Vodochody.

Článek

K likvidaci nepříjemného požáru vzápětí vyjely jak jednotky HZS ČR z Kladna, Slaného, Kralup a Mělníka, tak dvě jednotky podnikových hasičů a hned 12 okolních jednotek Sboru dobrovolných hasičů.

Podle informace mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka bylo k hašení požáru druhého stupně po příjezdu na místo nasazeno hned několik C proudů, jakož i cisternové lafety.

Vedle hasební vody z dorazivších cisteren bylo vzápětí zřízeno čerpací stanoviště z místního zdroje a dále zde rovněž kyvadlově pendlovaly hlavně objemné cisterny dobrovolných hasičů, jež opakovaně přivážely hasební vodu z protějšího areálu nelahozeveského Centrálního tankoviště ropy Mero.

O půl čtvrté ráno byl požár zdárně lokalizován a většina nasazených jednotek se po uhašení svých sektorů začala vracet na své základny. Na místě však byly ponechány určené jednotky kvůli dohašování a možnosti opětovného vzplanutí. Po rozednění začal provozovatel skládky s jejím rozhrnováním a dalším proléváním vodou.

Reklama

Výběr článků

Načítám