Hlavní obsah

Noc plná snů se v ostravské zoo vydařila

Novinky, Pavel Jaňurek

Krátce před 19. hodinou ve středu 8. června otevřela ostravská zoo své brány všem handicapovaným lidem. Dorazily převážně děti a to v houfném počtu. Celkem se akce účastnilo více než 100 lidí.

Foto: Pavel Jaňurek

Na akci Noc plná snů dorazilo více než 100 účastníků

Článek

Akce začala v místním amfiteátru, kde bylo připraveno malé občerstvení a všichni zájemci si mohli nechat pomalovat obličeje.

Následovala procházka po zoo s odborným výkladem zaměstnanců. K dispozici byly po cestě různé stánky, ve kterých si mohli všichni přítomní vzít na ruce želvu, nebo hada. Nechyběly také jelení parohy a sloní kosti. Převážně děti pak zaujalo krmení koz, ke kterým je zaměstnanci pustili přímo do výběhu.

Po prohlídce některých výběhů zvířat a pavilonu slonů se se návštěvníci dostali ke stánku s vodícími a pomocnými pejsky. Na návštěvníky zde čekali hned tři čtyřnozí pomocníci. Divákům předvedli svou šikovnost a poslušnost. Odměnou jim byly piškoty.

"Pejsci jsou opravdu šikovní, je vidět že jsou dobře trénovaní a že poslouchají na slovo. Někteří handicapovaní by takového psa jistě uvítali," uvedla přítomná návštěvnice.

Po další procházce po zoo následovalo závěrečné "představení". Všichni přítomní byli vpuštěni do areálu výběhu pro žirafy. Ošetřovatel žiraf přinesl rohlíky a všichni přítomní jimi s nadšením žirafy krmili. Lidé si žirafy pohladili, vyfotili a poté se vydali před pavilon, kde na ně čekal vláček, který je zavezl skrze zoo zpět k východu. Vše trvalo zhruba dvě hodiny.

"Chtěl bych poděkovat zoo, moc se mi to líbilo, krmil jsem žirafy a viděl jsem hodně zvířa," prohlásil se slzami v očích jeden z handicapovaných, pro které byla tato akce připravena.

Reklama

Výběr článků

Načítám