Hlavní obsah

Noc kostelů v Chrástu nabídne i pašijové hry

Novinky, Karel Šimr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi vrcholy programu letošní noci kostelů na severním Plzeňsku bude patřit nové provedení pašijí v podání ochotníků z Chrástu, Dýšiny a okolí.

Foto: Karel Šimr

Ochotníci nacvičují v Chrástu pašijové hry

Článek

Pod vedením Marcely Žandové letos nově nacvičili místní amatérští herci adaptaci Komédie o umučení a vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista - barokních pašijových her, upravených J. Kopeckým.

Její premiéra proběhne pod širým nebem v pátek 23. května od 20.45 hodin v rámci programu Noci kostelů na chrástecké evangelické faře. Reprízu pak budou moci diváci shlédnout o týden později - v pátek 30. května od 20.30 na zahradě fary v Dýšině.

Na ty, kdo během Noci kostelů zavítají do Chrástu, čeká ale i řada dalších nevšedních zážitků: mohou si vlastnoručně s dětmi vyrobit a obarvit svíčku, poslechnout si hudbu napříč věky v podání flétnového kvarteta nebo slyšet mluvit postavy Poslední večeře malíře Karla Svolinského na zdi chrástecké modlitebny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám