Hlavní obsah

Noc divadel v Olomouci se letos představí také na Dolním náměstí

Novinky, Filip Klumpar

Pět scén, jedno město, jedna noc. Olomoucká divadla chystají opět nabitý program. Vedle komentovaných prohlídek zákulisí nabídnou také koncerty i netradiční workshopy. To vše budou mít návštěvníci k dispozici během jednoho večera 18. listopadu.

Foto: Filip Klumpar

Noc divadel 2014.

Článek

Nevídaný pohled poskytne Divadlo Tramtarie. Organizátoři zde plánují divadlo bez reflektorů a interaktivní soutěž, při níž se zúčastnění mají dozvědět zajímavosti spojené z Tramtarií.

V Moravském divadle Olomouc bude činoherní herečka Ivana Plíhalová provázet komentované prohlídky. Přístupná tak budou i místa, kam se běžně není možné dostat. Prohlídka začíná vždy každou celou hodinu od 16:00. Poslední je od 20:00.

Prezentace Uměleckého centra Univerzity Palackého proběhne v netradičním duchu. V budově bývalého jezuitského konviktu na návštěvníky čekají scény z nejslavnějších Shakespearových děl. S pořádáním pomáhají mimo jiné studenti Filozofické fakulty Univerzity Palackého.

Po loňské premiéře se na Noci divadel letos opět představí Divadlo hudby. Program zajišťuje divadelní soubor Olivy, který momentálně slaví deset let své existence.

Noc divadel se v tomto roce přesune také přímo na Dolní náměstí. Před několika měsíci se zde totiž z ulice Wurmova stěhovalo Divadlo na cucky. V nových prostorách letos nabídne workshopy pro děti i koncerty písničkářů.

Začátek programu jednotlivých divadel není shodný. Například Divadlo na cucky bude přístupné už od čtrnácté hodiny. Naopak Divadlo hudby své brány otevírá až v 19:20.

Noc divadel spadá do evropského projektu European Theatre Night. V České republice se koná od roku 2013 pravidelně každou třetí listopadovou sobotu. Počet zájemců, kteří tuto noc do divadel zavítají, pravidelně roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám