Hlavní obsah

Noblesní podívaná: Slováckem projedou po dvou letech veterány

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovka naleštěných veteránů projede v sobotu napříč Slováckem. Navštíví Uherskohradišťsko, Veselsko a Kyjovsko.

Foto: Zdeněk Šmýd

Krásné stroje i elegantní pasažéři.

Článek

Jen jednou za dva roky se celé Slovácko může těšit z unikátní podívané, kdy napříč regionem projedou naleštěné veterány aut a motocyklů. I více než stoleté kusy se vydají na závod, ve kterém více než o výsledný čas, jde o krásu strojů, eleganci řidičů a hlavně radost diváků, kteří trpělivě čekají podél trasy. Ti nejzvědavější pak vyrazí do míst hlavních zastávek, kde se koná i doprovodný program.

Noblesní jízda po dvou letech vyrazí opět nadcházející víkend, v sobotu 18.8.2018. Vše vypukne programem na náměstí v Uherském Hradišti v 9.00. V 11.30 vyrazí účastníci na trasu vedoucí přes Kunovice, Veselí nad Moravou či Bzenec až do Kyjova, kde bude hodinová přestávka. Odpoledne se všichni vrátí přes Osvětimany či Velehrad do Uherského Hradiště.

Těšit se můžete na staré Pragovky, Laurinky, Fordy, Aerovky, i značky, které už dávno upadly v zapomnění, jako Wikov nebo Riley.

Reklama

Výběr článků

Načítám