Hlavní obsah

Neznámý pachatel počmáral budovu a vybavení autobusového nádraží v Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Policie ČR - KŘP Pardubického kraje pátrá po dosud neznámém pachateli, který v Ústí nad Orlicí nápisy poškodil budovu autobusového nádraží a její vybavení.

Foto: foto PČR

Neumělé kresby graffiti, které poškodily budovu autobusového nádraží v Ústí nad Orlicí.

Článek

Koncem měsíce února se budova autobusového nádraží ve středu města Ústí nad Orlicí stala terčem tvorby neznámého rádoby autora graffiti, který lihovým fixem poškodil dveře do WC na boku budovy a stejným způsobem i vedlejší dveře do skladu prodejny řeznictví.

V čekárně budovy pak všechna koženková opěradla lavic počmáral různě velkými nápisy JAMAIKA, PAPRIKA, KOVY, POSTY, FUCK, O.M.B. a B Své nežádané výtvarné umění uplatnil i na okně, vývěsní skříňce a reklamním poutači.

Svým jednáním způsobil škodu za téměř dva tisíce korun a hrozí mu odnětí svobody až na jeden rok.

Přitom se jedná o frekventované veřejné prostranství, kde se stále pohybují lidé - cestující i procházející obyvatelé města, neboť v blízkosti je supermarket Albert. Celý den veřejnosti přístupná čekárna se zavírá v 18 hodin, kdy přichází uklízeč a podle personálu jedině v této době při úklidu ve vedlejší místnosti by bylo možné vniknutí nežádoucí osoby.

Policie žádá proto o poskytnutí jakýchkoli informací o dění v posledních únorových dnech kolem budovy autobusového nádraží a případném podezřelém pohybu nějaké osoby na číslo telefonu 974 580 651.

Reklama

Výběr článků

Načítám