Hlavní obsah

Neziskové organizace se setkaly v plzeňském pivovaru

Novinky, Alena Lochmannová

Ve středu 25. května se více než dvě desítky zástupců plzeňských neziskových organizací přišly do pivovaru seznámit s novou podobou grantového programu Prazdroj lidem.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Letos mají šanci na úspěch projekty, které přispějí k oživení veřejného prostoru v Plzni.

Článek

V letošním roce mají šanci uspět projekty, které přispějí k oživení městského veřejného prostoru a aktivity posilující sousedské vazby místních obyvatel.

Ve středu 25. května uspořádal Plzeňský Prazdroj seminář pro žadatele o grant v programu Prazdroj lidem. V rámci grantového řízení bude rozděleno mezi neziskové organizace v Plzni 2,5 miliónu korun. Na základě zjišťování místních potřeb a průzkumu mezi obyvateli Plzně došlo k posunu v zaměření podpory oproti předchozím ročníkům.

Letos mají šanci na úspěch projekty, které přispějí k oživení veřejného prostoru v Plzni. V domovině světoznámého piva Pilsner Urquell žijí družní a přátelští lidé, proto pivovar podpoří revitalizace parků a zahrad, naučných stezek, sportovních zastávek, zvyšování bezpečnosti silničního provozu, zkvalitnění veřejných bezbariérových přístupů, ale také komunitní zahradničení či obnovování zapomenutých míst a další aktivity, které oživují a kultivují veřejný prostor.

„Pivovar je neodmyslitelnou součástí města Plzně a na životě místních mu záleží. Plzeňský Prazdroj má úctu k tradici a zároveň se dívá do budoucnosti. To se odrazilo i v posunu zaměření grantového programu Prazdroj lidem. Oživování veřejného prostoru v Plzni vnímáme jako péči o odkaz, která zároveň přináší něco nového. I díky spojení s renomovanými partnery z neziskového sektoru můžeme ještě více posílit profesionalitu a transparentnost grantového řízení a podpořit ty nejkvalitnější projekty,” vysvětluje Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace a členka představenstva Plzeňského Prazdroje.

Semináře se zúčastnilo více než dvacet zástupců neziskových organizací z Plzně, kteří měli zájem získat bližší informace ke grantovému programu. Nejčastěji zněly praktické dotazy směřující k podávání přihlášek.

Neziskové organizace mohou posílat své žádosti od 16. května do 30. června tohoto roku prostřednictvím portálu www.grantys.cz. S realizací projektů by pak vítězné organizace měly začít 1. října 2016 a ukončit ji do 30. září 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám