Hlavní obsah

Netradiční cestovatelská přednáška o stavbě knihovny v Burundi

Novinky, Lenka Juračková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se od 18:00 hodin bude ve studovně Středočeské vědecké knihovny v Kladně konat tak trochu netradiční cestovatelská přednáška o životě mezi Burunďany a o stavbě knihovny ve městě Buraniro.

Foto: Knihomol

pozvánka na přednášku

Článek

Na jaře tohoto roku Středočeská vědecká knihovna v Kladně pořádala veřejnou sbírku anglicky a francouzsky psaných knih ke zřízení knihovny v africkém státě Burundi ve městě Buraniro. Sbírka trvala více než měsíc a díky všem dárcům se podařilo shromáždit 250 titulů beletrie, naučné literatury, učebnic, slovníků a časopisů, převážná většina jich byla v anglickém jazyce.

Knihovna vznikla na základě projektu Knihomol (www.knihomol.org) a v pátek 8. listopadu se lidé dozví, jak a proč v Burundi knihovnu stavěli, o životě Burunďanů, o krásné a bláznivé zemi na břehu řeky jezera Tanganika a také o samotném projektu Knihomol. Během setkání budete moci ochutnat burundskou kávu a zakoupit si africké výrobky. Výtěžek z prodeje poputuje do knihovny v Burundi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám