Hlavní obsah

Netolickou knihovnu prozářilo rovníkové slunce, dvě výherkyně si odnesly domů zebry

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek 18. října proběhla v prostorách dětského oddělení knihovny v Netolicích další beseda z pravidelného cyklu filmových cestovatelských besed, přibližujících různé kouty nejen Evropy, ale celé naší planety. Tentokrát byly na programu národní parky Tanzanie. Nechyběla obvyklá vědomostní soutěž

Foto: Petr Hejna
Článek

Vedení knihovny obstarává svým klientům i široké veřejnosti jihočeských Netolic vzdělávací besedy - někdy mluvené, jindy s obrazovým doprovodem. Cestovatelské besedy s projekcí filmů patří mezi ně.

Ve čtvrtek 18. října v 18 hodin se v zcela zaplněném besedním prostoru sešla jak nejmladší generace, tak poznání chtiví aktivní senioři. Na úvod Hana Trněná, vedoucí knihovny, nastínila program akcí pro nejbližší období, kdy bude představena autorem kniha o turistické oblasti Toulava, nebo čerstvě dojednané povídání se spisovatelem Vlastimilem Vondruškou.

Poté světla pohasla a následujících devadesát minut diváci mohli zblízka poznat divočinu národních parků Arusha, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, i být účastníky lovu geparda v oblasti Ndutu, kde se každý rok v únoru rodí mladí pakoně.

V závěru došlo na pro tyto besedy obvyklou soutěž - tentokrát vzhledem k prakticky napůl zodpovězené otázce hned od dvou bojovnic, došlo na rovným dílem přiznanou cenu každé z nich. Milé bylo, že jedna byla bystrá dívka věku školního, druhá pro změnu zkušená dáma. Jelikož vlastně sloučení jejich odpovědí dalo správný finální výsledek, fotografie zeber shromažďujících se na pláních Serengeti před brzkou velkou migrací, si odnesly obě.

Pochvalu rozhodně zaslouží tým knihovny - ještě před zahájením akce byla všem zdarma nabídnuta káva, čaj a další pití, pro mlsné jazýčky pak domácí zákusky, slaný sýrový závin, škvarkové placky, rozličné jednohubky...

Návštěvníci odcházeli mimořádně spokojeni, nejen z promítaných sekvencí a informací, ale stejnou měrou z rodinného prostředí večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám