Hlavní obsah

Nesmrtelný hrabě a fujara: příjemné setkání v literární kavárně

Novinky, Helena Šebestová

V zaplněném salonku pražské Literární kavárny Týnská proběhlo 1. srpna autorské čtení z románu Nesmrtelný hrabě. Úryvky z druhé knihy spisovatelky Kristýny Freiové a besedu s ní poutavě doprovodilo živé hudební vystoupení fujaristy a multiinstrumentalisty Swetji.

Foto: Helena Šebestová, Persum

Kristýna Freiová a Swetja

Článek

Z románu Nesmrtelný hrabě (vydala Fortuna Libri, 2019), který vypráví o mýty opředeném hraběti de Saint-Germain, četly autorka Kristýna Freiová a Marcela Freiová. Poutavé pasáže z knihy doplnily kouzelné tóny fujary, kterou rozezněl charismatický hudebník Swetja.

V následné besedě došlo i na připravovaný další román Kristýny Freiové, ve kterém se opět setkáme s nesmrtelným hrabětem de Saint-Germain. Přinese autorka prostřednictvím hlavního hrdiny opět možné odpovědi na zásadní otázky lidského bytí a osudu? Na to si budeme muset počkat.

Zatím Kristýna Freiová hostům autorského čtení prozradila, že se její nový román bude odehrávat v 18. století. A naznačila, že se v něm kromě hlavního hrdiny setkáme opět s další záhadami obestřenou legendární postavou. Můžeme se těšit na podobně osobitě pojaté vyprávění jako v románu Galilejec (vydala Fortuna Libri, 2017), která je originální interpretací jednoho z nejslavnějších příběhů vůbec, příběhu Ježíše Krista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám