Hlavní obsah

Nemocnice Valašské Meziříčí obhájila certifikát kvality a bezpečí poskytovaných služeb

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Valašské Meziříčí v těchto dnech obhájila již pátou náročnou kontrolu externím auditem zástupců Spojené akreditační komise ČR. Certifikát je platný na tříleté období.

Foto: archiv nemocnice

Nemocnice Valašské Meziříčí obhájila certifikát kvality a bezpečí poskytovaných služeb.

Článek

„Získání certifikátu Spojené akreditační komise je kontinuální proces, který ukazuje, jak jsou dlouhodobě dodržovány a kontrolovány postupy, které jsou v nemocnici nastaveny,“ uvedla k přípravě na proces akreditace hlavní sestra Nemocnice Valašské Meziříčí Mgr. Jana Pelikánová.

Akreditační šetření probíhalo v nemocnici intenzivně po dobu dvou dnů. Během této doby provedli externí auditoři ve složení lékař, sestra a auditor technických částí provozu pohovory jak s managementem nemocnice, tak prakticky se všemi zástupci zaměstnanců. Navštěvovali lůžková oddělení, ambulance, ale i doprovodné provozy, které k péči o pacienta patří – například stravovací provoz nebo technické zázemí nemocnice.

„Zdravotnické zařízení musí při šetření prokázat, že řízení kvality v tříletém období mezi akreditačními šetřeními je funkční a účelné, přičemž předkládá konkrétní měřitelné výsledky průběžně sledovaných parametrů kvality,“ doplnil manažer kvality nemocnice Mgr. Radomír Petr.

Reklama

Výběr článků

Načítám