Hlavní obsah

Nemocnice Valašské Meziříčí je podle pacientů v nemocnicích druhou nejlepší ve Zlínském kraji

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemocnice Valašské Meziříčí letos bodovala v anketě nezávislé organizace HealthCare Institute „Nemocnice České republiky 2018“. Nemocnice obsadila druhou příčku v hodnocení hospitalizovaných pacientů Zlínského kraje, přičemž kladné body získala v oblasti bezpečnosti i spokojenosti.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Organizace HealthCare Institute každoročně zveřejňuje výsledky celostátního projektu „Nemocnice ČR“, který byl letos realizován v období od 1. února do 31. srpna 2018. V rámci tohoto porovnávání bylo letos osloveno 155 nemocnic s akutními lůžky z celé České republiky.

„Jsme rádi, že se nám podařilo v silné konkurenci nemocnic Zlínského kraje obsadit v tomto prestižním hodnocení druhé místo. Je to pro nás opět dobrá zpětná vazba toho, že práci, kterou odvádí lékařský i nelékařský personál valašskomeziříčské nemocnice je pozitivně vnímám našimi hospitalizovanými pacienty,” řekl k umístění Nemocnice Valašské Meziříčí předseda představenstva MUDr. Martin Hrabovský, MBA.

Účinný systém sledování spokojenosti pacientů i zaměstnanců je přitom v Nemocnici Valašské Meziříčí zaveden už řadu let.  Dotazníkovými způsoby se pravidelně sleduje a vyhodnocuje spokojenost hospitalizovaných i ambulantních pacientů. V roce 2007, 2009, 2011 a 2012 získala nemocnice 1. místo v kategorii Nejlepší nemocnice dle krajů v ČR (Zlínský kraj). V roce 2016 a v letošním roce pak obsadila nemocnice druhé místo v rámci celonárodního sledování spokojenosti pacientů organizovaného pod Health Care Institut (HCI).

Cílem projektu HCI bylo sestavit žebříček nemocnic České republiky dle míry bezpečnosti a také spokojenosti pacientů a zaměstnanců. Vyhodnocení projektu probíhalo za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard.

Reklama

Výběr článků

Načítám