Hlavní obsah

Nemocnice Prostějov vychovala další sanitáře

Novinky, Radka Miloševská

Celkem 21 zájemců o práci sanitáře absolvovalo tento týden úspěšně tříměsíční sanitářský kurz v Nemocnici Prostějov. Účastníci kurzu prošli teoretickou i praktickou výukou a získali poznatky z ošetřovatelské péče, anatomie, hygieny i základů právních předpisů.

Foto: Barbora Olejníková

Praktická část závěrečné zkoušky sanitářského kurzu v Nemocnici Prostějov.

Článek

Kurz mohl v prostějovské nemocnici absolvovat každý zájemce starší 18 let s ukončeným základním vzděláním a dobrým zdravotním stavem. Určen byl zejména osobám, které hledaly nové uplatnění na trhu práce. Akreditovaný kvalifikační kurz zahrnoval 180 výukových hodin, z nichž osmdesát bylo praktických a stovka teoretických.

„Účastnici kurzu se seznámili s činnostmi sanitáře na jednotlivých nemocničních pracovištích. Naučili se ošetřovatelské péči, osvojili si dovednosti při práci s pacienty, manipulaci s lůžky, operačním stolem či zdravotnickou technikou,“ uvedla Mgr. Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, která patří do skupiny Agel.

Z 21 účastníků, kteří se do kurzu na jaře zapsali a nyní dorazili ke zkouškám, získalo kvalifikaci sanitáře na základě úspěšného složení zkoušek všech 21 absolventů. „Jsme nadšeni zaujetím a připraveností účastníků a vysokou úspěšností u závěrečné zkoušky. Tudíž jsme tak mohli hned osm absolventů zaměstnat,“ doplnila hlavní sestra Mgr. Marie Jouklová s tím, že znalost personálu a prostředí, ve kterém kurz absolvovali, pomůže nastupujícím zaměstnancům k rychlejší adaptaci v novém pracovním prostředí.

Nemocnice Prostějov pořádá sanitářské kurzy již od roku 1984, od té doby proškolila stovky sanitářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám