Hlavní obsah

Nemocné děti z Karviné si opět užijí ozdravných pobytů

Novinky, Milan Haluška

Karvinští rodiče mohou opět přihlašovat děti na ozdravné pobyty v Beskydech a Jeseníkách. Letos město na pobyty posílá celkem 148 dětí s nemocemi dýchacích cest, astmatem či alergiemi.

Foto: Milan Haluška
Článek

Pobyty jsou osmi až čtrnáctidenní, rodiče si mohou vybrat místo i dobu pobytu a podílejí se částkou 500 až 1000 Kč.

Červnové pobyty si děti užijí v Loučné nad Desnou, v červenci pak vyjedou do Karlovy Studánky a Velkých Karlovic. Poslední letní pobyty proběhnou v srpnu, a to v Horní Bečvě.

„Rodiče se už magistrátu hlásí. Dítě potřebuje jen potvrzení lékaře o diagnóze k přihlášce. Letos město vyčlenilo na ozdravné pobyty pro děti s diagnózami i bez nich skoro půldruhého miliónu korun,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Ozdravné pobyty zajišťuje město pravidelně

Děti už byly například v Jeseníkách, kde se v březnu vystřídalo ve dvou turnusech 120 dětí z karvinských škol a na tyto pobyty nebylo třeba potvrzení lékaře. Šlo o obdobu školy v přírodě zaměřené na ekologickou výchovu. V lednu byly děti na léčebném pobytu v Metylovicích.

V loňském roce město organizovalo devět cest, zúčastnilo se jich více než pět stovek dětí. Pobyty jsou léčebné, ozdravné i rekreační.

Reklama

Výběr článků

Načítám