Hlavní obsah

Některým rodičům chybí pochopení a tolerance, říká ředitelka soukromé školy a školky Barbora Novotná

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak dále vzdělávat děti, které kvůli mimořádnému opatření vlády ČR souvislosti s koronavirem zůstaly doma? Jedinou formou je on-line výuka. Najít rychle ideální aplikaci na předání daného učiva, která by vyhovovala všem, není nic jednoduchého, přiznává Barbora Novotná, ředitelka MŠ a ZŠ B-English v Králově Dvoře.

Foto: Archiv b-english.cz

Barbora Novotná je ředitelkou soukromé MŠ a ZŠ v Králově Dvoře

Článek

Ředitelka říká, že některým rodičům občan chybí pochopení a tolerance. Na nečekané nařízení, které je v platnosti od středy 11. března, nemohl být nikdo stoprocentně připraven.

„Výuka v naší ZŠ probíhá prozatím distančně formou emailů nebo pomocí aplikace WhatsApp, kde má každá naše třída vytvořenou vlastní skupinu a komunikuje tak se svou učitelkou nad zadaným úkolem prakticky po celý den,“ uvedla Barbora Novotná.

Od pondělí 15. března se připravuje i online živé vysílání na Facebooku, které bude probíhat od rána až do odpoledních hodin.

Většina rodičů žáků z B-English má pro nastalou situaci pochopení a oceňují to, že i např. v pátek před půlnocí obdrží od učitelek plán výuky na další týden. Najdou se ovšem bohužel i takoví, kteří neustále mají s něčím problém, a tímto přístupem demotivují učitelky v jejich práci.

„Opravdu bych chtěla všechny poprosit o shovívavost a toleranci, protože učitelé to teď mají daleko těžší než obvykle,“ prosí ředitelka B-English.

Ale i v této situaci, se najdou chvíle, které člověka potěší. Žáci jí prý moc mile překvapili, když při zadání nepovinného úkolu, který se týkal domácích mazlíčků.

„Začali si posílat jejich fotky a navzájem si komentovat, kdo má u babičky hezčí slepici nebo čí králík má delší uši. Telefon mi pípal snad dvě hodiny vkuse a byla radost konverzaci sledovat,“ podotkla s úsměvem Novotná.

Barbora Novotná byla se svou MŠ a ZŠ B-English nominována v prestižní soutěži EY Podnikatel roku 2019. B-English je česká škola s výrazně rozšířenou výukou anglického jazyka. Cílem školy je, aby žák přišel do kontaktu s anglickým jazykem, ale neztratil při tom kontakt s českým prostředím, kulturou a vzděláním.

Reklama

Výběr článků

Načítám