Hlavní obsah

Největší rybu ulovil nejmenší rybář

Novinky, Jiří Smutný

Klub přátel vody v Blučině připravil na sobotu 18. června Dětské rybářské závody. Podmínkou účasti bylo, aby malého rybáře doprovázela plnoletá osoba.

Foto: Jiří Smutný

Alex Štursa (uprostřed) ulovil kapra 52 cm

Článek

Prezentace začala již v 6.00 hodin a v 7.00 hodin byly odstartovány závody. Záhy se ukázalo, že podmínka účasti dospělé osoby měla svůj smysl. Když totiž metrový rybář ulovil půlmetrovou rybu, sám neměl sílu ji dostat z vody ven a dospělý tak musel přispěchat na pomoc.

Závodníků nebylo mnoho. Lze to přičíst tomu, že se soutěž konala poprvé a nedostala se zatím do povědomí veřejnosti. Rybník je relativně nový a dosud se zde nesmělo lovit, což dokazují ještě neodstraněné tabule s tímto zákazem.

Přesně ve 12.00 hodiny byly závody ukončeny výstřelem z pušky. Organizátoři sečetli úlovky a vyhlásili výsledky. První místo vybojoval se ziskem 332 bodů Jan Svoboda (počet bodů vyjadřuje celkovou délku všech ulovených ryb v centimetrech).

Druhou cenu obdržel Jan Kopřiva za to, že ulovil největší rybu. Měřila 56 centimetrů. Třetí místo získal za 314 bodů Adam Komínek. Vítězové dostali věcnou cenu - rybářský prut. Menšími pozornostmi byli obdarováni i ostatní závodníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám