Hlavní obsah

Největší letošní kulturní akce v Boskovicích právě začíná

Novinky, Karolína Kudláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 11. července do neděle 14. července se v Boskovicích koná 21. ročník festivalu pro místní židovskou čtvrť – Boskovice 2013. A jako každoročně přichystal jeho pořadatel Unijazz lákavý, nejen hudební program.

Foto: Karolína Kudláčková

V boskovickém amfiteátru letos zahrají Mňága a Žďorp či Čankišou

Článek

Hlavní náplň festivalu tvoří alternativní hudební proudy. Nedá se říci, že by festival prezentoval pouze jazz či etno. Pořadatelé se tradičně snaží představit publiku velice zajímavé, ne vždy však zatím široce známé tuzemské i zahraniční hudebníky.

S léty se ukázalo, že mají dobrý odhad na budoucí „hvězdy“. Za všechny jmenujme alespoň skupinu Tata Bojs. Akce má zároveň natolik dobrou reputaci a návštěvnost, že se jí neváhají zúčastnit již slavné skupiny – letos například Mňága a Žďorp.  

Vedle hudebního programu odehrávajícího se v amfiteátru, na malé scéně v krásně opraveném zámeckém skleníku a dalších místech přímo v centru Boskovic, se diváci mohou těšit na filmové projekce (letos mj. profil Juraje Jakubiska či filmy týkající se 45. výročí srpnové okupace), výstavy fotografů a výtvarníků i divadelní představení.

Divadelníci využívají podmanivých kulis boskovického hradu, stejně jako DJ, kteří vzdáleni od městské zástavby mohou návštěvníky bavit i přes půlnoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám