Hlavní obsah

Největší atrakcí brněnských adventních trhů je obří ruské kolo

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Brně si už užívají předvánoční nálady, adventní trhy začaly 23. listopadu na několika místech. Velmi intimní atmosféra se stánky nabízejícími nejen různé svařáky, vína, sýry, bramboráky, sladké výrobky, ale i ozdoby, textilie, svíčky, zkrátka zboží vánočního charakteru. je například na Zelňáku.

Foto: Vratislav Konečný

Obří kolo na Moravském náměstí

Článek

Na Zelném trhu, Zelňáku, je atmosféra nejhezčí, stojí tu množství stánků, samozřejmě vánoční strom s betlémem, ten by se měl stavět až o Vánocích, ale budiž odpuštěno.

Hraje tu flašinetář, smysly čichové i vizuální chytají to kouzlo, kterému chybí jen sníh. 

Hezky vyzdobené je Dominikánské náměstí, stojí tu stovka figur monumentálního Halouzkova betléma, řezbář je znám svou originální tvorbou, také zde jsou stánky. Náměstí Svobody, Svobodák, brněnské centrum, je zalito vůní nesčetných stánků s pokrmy, k tomu nápoje povětšinou svařené s co nejoriginálnějšími až bombastickými názvy.

Punče či svařáky si můžete nechat nalít do zálohovaného pohárku (záloha 50 korun), které můžete odevzdat u jakéhokoli stánku po městě, kde se nápoje nabízejí. Také zde stojí vánoční strom, na náměstí se pořádají živá vystoupení. 

Ruské kolo na Moravském náměstí

Na Moravském náměstí se točí obří 33metrové ruské kolo se 144 místy, z nejvyššího bodu vidíte přes brněnské střechy. Stánků je tu méně, najdete tu velký slámový betlém, stany s občerstvením a různými rukodělnými výrobky.

Ač trochu vlhko a teplo, návštěvníci se dobře baví, je cítit příjemná atmosféra. Je to o pohodě, a ta tu povětšinou panuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám