Hlavní obsah

Nejstarší obyvatelka Krupky oslavila své životní výročí

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před téměř 100 lety na konci července se narodila nejstarší obyvatelka Krupky. Paní Matylda Klimešová tak zažila ještě staré mocnářství Rakousko-Uhersko, 1. světovou válku či tzv. První republiku.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Starosta Krupky Zdeněk Matouš gratuluje paní Matyldě Klimešové, nejstarší obyvatelce Krupky

Článek

U příležitosti svých 99. narozenin, které oslavila před několika málo dny, se stala nejstarší obyvatelkou Krupky. Její životní zkušenosti tak mapují uplynulé století se všemi společenskými událostmi a změnami, které tento čas přinesl. 

„Přeji Vám vše nejlepší, hodně zdraví a spokojenosti do dalších let. Váš životní optimismus je i pro nás mladší velkou inspirací,” gratuloval paní Klimešové starosta Krupky Zdeněk Matouš, který oslavenkyni navštívil v jejím bytě spolu se zástupkyní krupského Sboru pro občanské záležitosti Boženou Čermákovou.

Optimisticky naladěná a vitální oslavenkyně vyprávěla gratulantům o svém životě v Krupce. Z Brna se sem i s manželem přistěhovali již před válkou a podle vlastních slov se jim v Krupce žilo hezky a spokojeně. Paní Klimešová se svěřila, že nejšťastnější byla ve „své" prodejně KNIHA, která bývala na náměstí v Bohosudově. Jako milou a vstřícnou prodavačku knih si odtud paní Klimešovou pamatují celé generace čtenářů. Zde pracovala 24 let.

Dnes jí dělá radost nejen rodina, ale hlavně spousta přátel, kteří svou milovanou „tetu" rádi a pravidelně navštěvují. Dokazuje to mnoho obrázků, drobností a pozorností, které má v bytě vystavené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám