Hlavní obsah

Nejstarší obyvatelka Krupky oslavila své životní výročí

Novinky, Rostislav Kadlec

Před téměř 100 lety na konci července se narodila nejstarší obyvatelka Krupky. Paní Matylda Klimešová tak zažila ještě staré mocnářství Rakousko-Uhersko, 1. světovou válku či tzv. První republiku.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Starosta Krupky Zdeněk Matouš gratuluje paní Matyldě Klimešové, nejstarší obyvatelce Krupky

Článek

U příležitosti svých 99. narozenin, které oslavila před několika málo dny, se stala nejstarší obyvatelkou Krupky. Její životní zkušenosti tak mapují uplynulé století se všemi společenskými událostmi a změnami, které tento čas přinesl. 

„Přeji Vám vše nejlepší, hodně zdraví a spokojenosti do dalších let. Váš životní optimismus je i pro nás mladší velkou inspirací,” gratuloval paní Klimešové starosta Krupky Zdeněk Matouš, který oslavenkyni navštívil v jejím bytě spolu se zástupkyní krupského Sboru pro občanské záležitosti Boženou Čermákovou.

Optimisticky naladěná a vitální oslavenkyně vyprávěla gratulantům o svém životě v Krupce. Z Brna se sem i s manželem přistěhovali již před válkou a podle vlastních slov se jim v Krupce žilo hezky a spokojeně. Paní Klimešová se svěřila, že nejšťastnější byla ve „své" prodejně KNIHA, která bývala na náměstí v Bohosudově. Jako milou a vstřícnou prodavačku knih si odtud paní Klimešovou pamatují celé generace čtenářů. Zde pracovala 24 let.

Dnes jí dělá radost nejen rodina, ale hlavně spousta přátel, kteří svou milovanou „tetu" rádi a pravidelně navštěvují. Dokazuje to mnoho obrázků, drobností a pozorností, které má v bytě vystavené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám