Hlavní obsah

Nejslavnější pošťák na světě vstoupil do kin

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejoblíbenější listonoš na světě, Pošťák Pat, se vydal do kin v animované podívané, ve které nechybí humor, akce, písničky a také světla ramp. Poprvé ve svém životě ve filmu dabovali Karel Gott a Michal David. Slavnostní premiéra se odehrála 10. září.

Foto: archív Bonton film

z premiéry filmu

Článek

Jeho první celovečerní film nachystal Pošťáku Patovi dobrodružství v pěvecké talentové soutěži, zatímco jeho městečko ohrožuje stovka robotů, kteří vypadají jako on. Ještě že má Freda, věrného kocoura. Pošťák Pat spolehlivě doručí všechna psaní a zábavu pro celou rodinu. 

Nebýt nového protivného šéfa, Pat by možná napořád roznášel zásilky sousedům ve své idylické vesničce. Jenže šéf mu zatrhne rodinný výlet k moři s přítelkyní Sárou a Pat je rozhodnutý udělat cokoli, aby ji na vysněný výlet do Itálie mohl vzít.

Dokonce i přihlásit se jako zpěvák do televizní talentové soutěže, kam ho samozřejmě provází i jeho nerozlučný kocour. Záhy se ukáže, že Pat umí stejně dobře zpívat jako nosit dopisy. Z Pata je najednou hrdina a hvězda, jen ne pošťák. Jeho povinnosti má zatím plnit elektronický dvojník, robot zvaný Patbot, doprovázený robotím kocourem Fredbotem.

Jenže v době, kdy se Pat snaží o úspěch v showbusinessu, Patbot napáchá v Zelené Dolině spoustu nepravostí, které jeho sousedé a přátelé omylem připisují jemu samotnému. Pár rozbitých okenních tabulek je mezi nimi to nejmenší. Aby potíží nebylo málo, vypadá to, že Patův šéf se s pomocí armády Patbotů snaží ovládnout svět...

Pošťáka Pata tedy čeká hned několik velkých úkolů: vyhrát pěveckou soutěž, utkat se s roboty, kteří vypadají jako on a zachránit svět. 

Premiéru Michala Davida a Karla Gotta ve filmovém dabingu si nenechala uniknout řada známých osobností. Na slavnostní uvedení animovaného dobrodružství Pošťák Pat ve filmu vzaly osobnosti i své děti. Velká premiéra byl film pro malého Davídka Lucie Váchové-Křížkové. „Do kina jdeme úplně poprvé, tak jsem sama zvědavá, jestli to David vydrží,“ prozradila Lucie při vstupu do sálu.

Svým hlasem přispěla do filmu i Dara Rolins, role Michala Davida je ale výrazná a velká. Má hodně replik a střídá i různé herecké a hlasové polohy.

Přišel i sám Michal David s manželkou a vnukem. Na jeho výkon v roli předsedy poroty talentové soutěže Simona Cowbella byla zvědavá i Agáta Hanychová s Kryšpínem a kamarádem Jirkou, Roman Vojtek s celou rodinou, Štěpánka Duchková a Jana Adamcová s dětmi, Hanka Kynychová s rodinou nebo Jan Tuna jako superotec se třemi dětmi. „Točil jsem přes den v jižních Čechách a stíhali jsme to sem jen tak tak,“ říkal lehce udýchaný.

Pošťák Pat se poprvé vysílal roku 1981 na BBC1, takže je na BBC nejdéle vysílaným animovaným seriálem a vysílal se ve více než 85 zemích, takže Pat je bezpochyby držitelem titulu „Nejslavnější pošťák na světě“. Pošťák Pat má 157 televizních epizod a 10 televizních speciálů – to je 2625 minut animace. (Můžete si ho pouštět celý víkend!) 

V roce 2006 se postava Pošťáka Pata účastnila oslav 80. narozenin Její královské Výsosti Alžběty II. Jeho královská Výsost princ William, vévoda z Cambridge, měl obrázek Pošťáka Pata na své krabičce na svačinu, když šel poprvé do školky.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám