Hlavní obsah

Nejoblíbenějším pedagogem Zlínského kraje je Pavlína Strýčková z Kunovic

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pavlína Strýčková ze Základní školy Kunovice U Pálenice se ve středu 20. února stala vítězkou regionálního kola ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos za Zlínský kraj.

Foto: Zlínský kraj

Vítězná Pavlína Strýčková se svými žáky.

Článek

O získání titulu v prostorách 14I15 Baťova institutu ve Zlíně soutěžilo sedm kandidátů ze Zlínského a Jihomoravského kraje.

„Vítěze určila odborná porota na základě přihlášek, pohovorů se všemi kandidáty a obhajob, které se uskutečnily těsně před slavnostním vyhlášením,“ informovala včera krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

Během těchto obhajob každého pedagoga představili prostřednictvím nápaditých prezentací a scének jeho žáci.

„Mám radost, že takovou soutěž máme. Líbí se mi, že umožňuje žákům, aby se do ní aktivně zapojili, zvolili si svého oblíbeného učitele a především, aby si uměli svoji volbu obhájit, což je již trochu přibližuje dospělému světu,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Krajský radní Petr Gazdík poděkoval žákům za to, že se odhodlali své oblíbené učitele do ankety přihlásit a nominovaným pedagogům řekl: „I kdybyste dnes nevyhráli, tak pro své žáky už nyní nejlepší jste, což je určitě to nejlepší ocenění.“

Vítězka Pavlína Strýčková učí na kunovické základní škole čtyři roky, její aprobací je matematika a tělesná výchova.

„Žádný z učitelů není tak skvělý, obětavý a zábavný, jako právě ten náš, vlastně ta naše. Často přichází s novými nápady, a i když je někdy tajemná jako ‚x‘ v rovnici, vždy nás mile překvapí. Je to učitelka, se kterou i to nejtěžší učivo zvládneme levou zadní a ještě i s úsměvem,“ prozradili na svoji nejoblíbenější kantorku její žáci.

Na Pavle Strýčkové oceňují její svěřenci, že svoji energii a pozitivní náladu přenáší do učebních hodin vrchovatou měrou. „Vždy dokáže pomoci a nabídnout řešení. Pokud potřebujeme, najde si na nás vždy čas. Vyslechne nás a je jedno, zda se jedná o problém školní či osobní,“ dodali školáci.

Za Jihomoravský kraj se vítězem stal Martin Bublák ze Základní školy a Mateřské školy Dolní Kounice a společně s Pavlínou Strýčkovou oba postupují do semifinálového kola soutěže.

Zlatého Ámose vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Návrhy do ankety předkládají žáci základních a středních škol nebo členové dětských zájmových sdružení.

„Posláním ankety je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli, případně mezi dětmi a jejich vedoucími. Na organizaci regionálního kola se podíleli také pracovníci odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Zlínského kraje,” poznamenala krajská tisková mluvčí.

V letošním, již 26. ročníku se regionálních kol účastní 68 pedagogů. Vítězové regionálních kol postupují do semifinále, které proběhne v zrcadlových sálech Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve středu 6. března. Veřejné finále v kongresovém centru hotelu Olšanka v Praze se uskuteční na Den učitelů, ve čtvrtek 28. března.

Slavnostní korunovace nového Zlatého Ámose je spojena s oslavou Dne učitelů na Kantorském bále v pátek 29. března v hotelu Ambassador, Zlatá husa v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám