Hlavní obsah

Nejoblíbenějším mládětem českých a slovenských zoo je ostravské slůně

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nej mládětem 2011, které se narodilo v 19 českých a slovenských zoologických zahradách do konce května letošního roku, je sloní samička ze ZOO Ostrava.

Foto: P. Vlček

Sloní samička ze Zoo Ostrava

Článek

Rozhodli o tom návštěvníci facebookové stránky uniezoo, kterou provozuje Unie českých a slovenských zoologických zahrad.

"Zájemci mohli v soutěži BabyZOO 2011 hlasovat v době od 1. do 15. června, celkem se jich zúčastnilo bezmála 700," uvedl David Nejedlo, prezident UCSZOO a ředitel ZOO Liberec .

Sloní samička získala absolutní převahu, když získala více než 41 % hlasů, na druhém místě skončila mláďata outloně malého Cipísek a Cézar ze ZOO Děčín a třetí místo si odnáší samice prasete savanového Mayda ze ZOO Plzeň. Svá mláďata do soutěže nominovalo celkem 14 zoologických zahrad.

Ze všech hlasujících vylosovala Unie zoo sedm šťastlivců, kteří obdrží zajímavé ceny. Absolutní vítěz získá poukaz na zážitkový program Ošetřovatelem v zoo, který se uskuteční v ZOO Liberec a V. I. P. návštěvu pro čtyři osoby v ZOO Ostrava, z níž pochází Nej mládě 2011.

V průběhu soutěže navštívilo facebookové stránky UCSZOO přes čtyři tisíce lidí, ne všichni však chtěli podstoupit povinnou registraci, aby mohli hlasovat v soutěži.

"To hlavní ale je, že lidé se na stránky Unie zoo stále vracejí a pečlivě sledují dění v českých a slovenských zoo. Mají tak možnost vidět unikátní snímky, videa a komentáře odborných pracovníků a také další zajímavosti, které se jinde třeba nedozvědí," dodal Nejedlo.

Unie českých a slovenských zoologických zahrad byla založena roku 1991 a sdružuje zoologické zahrady od Plzně až po Košice. Jejím ředitelem je od února tohoto roku MVDr. David Nejedlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám