Hlavní obsah

Nejmladší plavci TJ Slavie Chomutov se v Kladně zúčastnili posledních letošních závodů

Novinky, Miroslav Volf

Kolik plavců, tolik umístění na stupních vítězů. Tak se dá hodnotit poslední letošní závod nejmladších plavců TJ Slavie Chomutov, Malá Vánoční cena žactva v Kladně. Třináct plavců ročníků narození 2002 a mladších si z Kladna přivezlo 13 medailových umístění a spoustu pěkných osobních maximálních výkonů.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slavie Chomutov se svými trenéry

Článek

Z původně přihlášených 21 závodníků se kvůli nemocem vydalo do Kladna se svými trenéry Miroslavem Volfem a Tomášem Slabihoudem pouhých 13 plavců, z toho 8 chlapců a 5 děvčat. Závodilo se ve dvou věkových kategoriích, kategorii plavců ročníku narození 2002 a kategorii ročníků narození 2003 a mladších. Štafetové závody se pak plavaly bez rozdílu věku.

V kategorii 10letých plavců na nejvyšší stupínek vystoupila pouze Kamila Slabihoudová, která nenašla přemožitelky ve znakových disciplínách, a to jak na 50metrové trati, tak i na trati 100 m. Ke dvěma příčkám zlatým přidala ještě příčku bronzovou za 100 m volným způsobem. Svá umístění zakončila bramborovou příčkou na 50 m volným způsobem.

Z 10letých chlapců se hned čtyřikrát probojoval na stupně vítězů Filip Jezbera, který byl stříbrný ve všech svých startech. Plaval v disciplínách 50 m a 100 m znak, 50 m motýl a 100 m volným způsobem.

Všechny své starty dokázal nejlépe přetavit v umístění na stupních vítězů 9letý Matěj Volf. Zvítězil na stometrových tratích znak a volný způsob a stříbrný byl na 50 m volný způsob a 100 m polohový závod.

Filip Jezbera a Matěj Volf spolu s Jakubem Kindlem a Martinem Oharkem plavali také v závodě štafet. A i tady se jim dařilo. Ve štafetových závodech na 4 x 50 m volný způsob a 4 x 50 m polohový závodit obsadili dvakrát stříbrnou příčku.

Druhému štafetovému družstvu chlapců ve složení Oldřich Bušek, Maxim Dvořák, Radek Jenček a Michal Vlček se podařilo v obou štafetových závodech obsadit 12. příčky.

Čtvrté místo na 4 x 50 m volným způsobem a 5. místo na 4 x 50 m polohový závod si vyplavala štafeta děvčat ve složení Kamila Slabihoudová, Ela Strašková, Alena Pernetová a Tereza Hošková

Bez umístění na stupních vítězů, ale se spoustou nových osobních maxim reprezentovali plavecký oddíl TJ Slavii Chomutov ještě Tereza Hošková, Ela Strašková, Alena Pernetová, Markéta Vávrová, Radek Jenče, Michal Vlček, Ondřej Bušek a Maxim Dvořák.

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Celkové výsledky ke stažení zde

Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Celkové výsledky ke stažení zde Fotogalerie k prohlédnutí zde

Fotogalerie ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám