Hlavní obsah

Nejmladší plavci TJ Slavie Chomutov přivezli ze Sokolova 21 medailí

Novinky, Miroslav Volf

Skupinka 18 desetiletých a mladších plavců oddílu TJ Slavie Chomutov se v sobotu 12. října vydala v ranních hodinách do Sokolova, kde se zúčastnila 11. ročníku velmi oblíbených závodů Sokolovský kapřík.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slávie Chomutov na Sokolovském kapříku 2013

Článek

Oddíl TJ Slávie Chomutov reprezentovalo 18 plavců, kteří v těchto závodech vybojovali celkem 21 cenných kovů, z toho 12 zlatých, 5 stříbrných a 4 bronzové.

Mezi desetiletými plavci se jednoznačně nejlépe dařilo Matěji Volfovi, který dokázal pět ze šesti startů přetavit ve vítězství a to v disciplínách 100 m a 200 m volný způsob a 100 m polohový závod, znak a motýlek. Přemožitele našel pouze v disciplíně na 100 m prsa, kde se musel spokojit se stříbrem. Letos poprvé se navíc bojovalo kromě o tradiční medaile a ceny také o pohár v motýlkových disciplínách a tak si Matěj za vítězství na 100 m motýlek odvezl také pěkný pohár.

Z desetiletých se na bedny dokázala probojovat už jenom Eliška Doksanská a to v disciplíně 100 m polohový závod, kde se jí podařilo obsadit skvělou bronzovou příčku.

Desetileté plavce reprezentovali ještě Radek Jenček, Martin Soukup a Alena Pernetová.

Z devítiletých plavců se na medailová místa dokázali prosadit pouze Karel Kaška stříbrnou medailí a Markéta Vávrová bronzovou medailí, oba shodně v disciplíně 50 m motýlek. Mezi devítiletými plavci byli vidět také Oldřich Bušek, Jan Petr, Anna Řezníčková a Nikola Strádalová.

Úspěšní byli také osmiletí plavci. Heslem Co start, to zlato se držel Maxim Dvořák, který startoval v disciplínách 50 m znak, prsa a volný způsob a 100 m polohový závod a pokaždé zvítězil. Maxim si tak domu odvezl čtyři zlaté medaile.

Dvě medaile si odvezl Tomáš Moravec, stříbrnou za 50 m volný způsob a bronzovou za 50 m znak. Stříbrnou a bronzovou medaili za stejné disciplíny, ale v převráceném pořadí si odvezl také Jan Valenta. Mezi osmiletými plavci přidala stříbrnou medaili ještě Julie Hrbková na 50 m znak. Jedinými osmiletými plavci, kteří na medaile nedosáhli, byli Kateřina Kosková a Jan Matuščín.

Mezi sedmiletými plavci jsme měli pouze jednu zástupkyni, byla jí skvělá závodnice Veronika Chalupová. Veronice se stejně jako Maximovi podařilo zvítězit ve všech svých startech. Veronika si ze Sokolova odvezla tři zlaté medaile za vítězství v disciplínách 50 m znak, prsa a volný způsob.

Téměř všichni naši plavci představili skvělou plaveckou formu. Ti nejlepší dokázali vybojovat medaile a ti méně zdatní si dokázali vylepšit buď všechny, nebo některé ze svých dosavadních osobních výkonů. Trenéři tímto děkují pořadatelům za skvěle připravené závody a všem svým svěřencům za předvedené výkony.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov ke stažení zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení (736MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám