Hlavní obsah

Nejmenší hokejbalisté bojovali v Praze o titul mistra republiky

Novinky, Ondřej Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulém víkendu bojovala osmička mužstev o titul hokejbalového mistra republiky v kategorii minipřípravek. Do KOMA Areny v Praze 15 zavítalo přes 130 hokejbalistů ve věku 5 až 9 let a vskutku parádní podívaná mohla začít.

Foto: Ondřej Novák

Radost hráčů Vlašimi po zisku titulu mistra republiky

Článek

Víkendová akce nabídla celkem 24 mistrovských zápasů, ve kterých množství diváků vidělo nespočet nádherných hokejbalových akcí, brankářských zákroků, ale i úsměvných příhod, které jim leckdy metroví prcci s hokejkou a oranžovým míčkem předvedli.

Bojovalo se o republikový titul a nikdo nechtěl dát svou kůži zadarmo. Nečekaně vyrovnaný turnaj nakonec našel mistra v podobě favorizovaného týmu HBT Vlašim, který si ve finále poradil s novým pražským týmem SHM Rebel Praha 8 až po nájezdech - 3:2. Všechny tři branky vlašimských vstřelila Nikola Dýcková, která na závěrečném vyhlášení přebrala cenu pro nejproduktivnějšího hráče.

Pořadatelská Hostivař se po celý turnaj opírala o začátečnické nadšení týmu a schopnosti osmiletého Jana Čejky, který udivoval svou rychlostí a ne náhodou byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celého turnaje. Hostivař nakonec v boji o třetí místo podlehla Novému Strašecí, jehož hráči si nasadili na krk bronzové medaile.

Vyrovnanost turnaje dokazuje i rozdíl pouhého bodu mezi pátým a posledním týmem. Páté skončilo mužstvo trenéra Kocha, ERA Svítkov Stars Pardubice, šestí Ježci z Heřmanova Městce, sedmou příčku obsadilo pardubické Autosklo a na posledním osmém místě skončil nejslušnější tým mistrovství, Tygři Mladá Boleslav.

Závěrečné vyhlášení turnaje ovládlo za přítomnosti téměř 250 diváků několik dívek. Nejlepší hráčkou i střelkyní se stala vlašimská Kristína Kaltounková, nejproduktivnějším hráčem její spoluhráčka Nikola Dýcková. Cenu pro nejlepšího brankáře získala sympatická Kateřina Teplá z Heřmanova Městce.

Hokejbalového mistra republiky v kategorii minipřípravek tedy známe. Je jím tým HBT Vlašim, kterému ještě jednou srdečně gratulujeme.

Konečné umístění na MČR Minipřípravek 2011: 1. HBT Vlašim, 2. SHM Rebel Praha 8, 3. HBC Nové Strašecí, 4. HBC Hostivař, 5. ERA Svítkov Stars Pardubice, 6. Ježci Heřmanův Městec, 7. HBC Autosklo H.A.K.Pardubice, 8. Tygři Mladá Boleslav

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám