Hlavní obsah

Nejlepší víno v Nosislavi vyrobil Drahomír Mrkvica

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 5. března se v kulturním centru v Nosislavi konala tradiční výstava vín. Celkem bylo oceněno 24 nejlepších vín podle jednotlivých odrůd, nejlepší bílá a červená směs, nejlepší kolekce vystavovaných vzorků a nejlepší nosislavské víno.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Vyhodnoceni a oceněni byli vinaři Antonín Lang z Nosislavi za nejlepší André, František Mahovský z Přísnotic za Alibernet, Jan Brychta z Křepic za Cabernet Moravia, Jiří Maška z Brna za Cabernet Sauvignon, Jaromír Kokrhel z Nosislavi za Muškát moravský, Drahomír Mrkvica z Nosislavi za Dornfelder, Petr Fojtík z Velkých Němčic za Děvín, Tomáš Měřínský z Vranovic za Frankovku, Miroslav Žilka z Rajhradu za Chardonnay, Ivan Lukl z Nosislavi za Modrý Portugal, Luboš Komosný z Březí za Müller Thurgau, Petr Škamrada z Vranovic za Neuburské, Karel Válka z Nosislavi za Pálavu, Moravčíkova vína z Horních Věstonic za Rulandské bílé a za Sauvignon, Rubešovi z Křepic za Zweigeltrebe, Jaroslav Urbánek z Popic za Rosé, Jaroslav Skúpý z Velkých Němčic za Ryzlink rýnský, Vinařství Hanuš z Blučiny za Rulandské šedé, Vladimír Procházka z Vranovic za Ryzlink vlašský,  Vinařství Pechor z Velkých Němčic za Sylvánské zelené, Jaroslav Smetana z Uherčic za Tramín červený, René Dvořák ze Šitbořic za Svatovavřinecké a Břetislav Ludvík z Přísnotic za Veltlínské zelené.

Martin Vetr z Křepic vystavil nejlepší bílou směs, Zdeněk Zetocha z Brna nejlepší červenou směs. Cenu starosty městyse Nosislav Pavla Fröhlicha za nejlepší nosislavské víno získal Drahomír Mrkvica za Dornfelder.

Vystavovatelem nejlepší kolekce vín byl vyhlášen Jaromír Kokrhel z Nosislavi s průměrným ohodnocením 18,92 bodu. Absolutně nejvyšší ohodnocení 19,2 bodu za předložený vzorek získali ze všech zúčastněných pouze tři vinaři: Jaroslav Skúpý, René Dvořák a Drahomír Mrkvica.

Reklama

Výběr článků

Načítám