Hlavní obsah

Nejlepší studenti Gymnázia v Kadani převzali ceny za své úspěchy

Novinky, Tomáš Oršulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již podruhé v prostorách Gymnázia v Kadani převzali nejlepší studenti Gymnázia z rukou ředitele ocenění za svoji činnost. Na návrhu jejich ohodnocení se podíleli pedagogové školy.

Foto: Tomáš Oršulák
Článek

Ve čtvrtek 28. května vyvrcholilo vyhodnocení nejlepších studentů a studentek Gymnázia v Kadani. Akce se opakovala již druhým rokem a těší se zájmu celé školy. Škola má zájem podpořit ty nejlepší formou čestného ocenění a dva nejlepší studenti získají k zapůjčení na celý školní rok výkonný tablet.

Gymnázium tím doplňuje každoroční ocenění talentů města Kadaně. Nominace podtrhuje vynikající úspěchy a aktivity studentů Gymnázia v různých vědomostních, sportovních soutěžích a při činnosti školy.

Nelepšími studenty se stali dva nadaní a úspěšní studenti z tercie a sexty. Oba studenti Martin Podhorný a Ondřej Klusák byli vyhodnoceni především za odpovědný přístup k výuce a vzdělávání. Dokázali v minulém školním roce získat řadu významných individuálních ocenění v přírodovědných a humanitních oborech. Mimo tyto nejlepší studenty bylo vyznamenáno i dalších 16 studentů a studentek školy.

V úvodu významné akce vystoupil ředitel školy a poděkoval studentům za jejich úspěchy a kladný přístup ke vzdělávání. Oslavit tento den přišli studenti, profesoři, hosté z Domova pro seniory včetně paní ředitelky Lenky Raadové, bývalí učitelé Jan Straka a Honza Losenický (dnes místostarosta), zástupkyně ředitele stavební průmyslovky paní Helena Krausová a starosta města dr. Jiří Kulhánek.

Symbolické propojení seniorů a studentů se ukázalo na závěr, kdy jedna ze seniorek byla prababičkou jednoho z nominovaných studentů. Slavnostní odpoledne provázela hudebním doprovodem dvojice studentů Sabina Fejsáková a Jakub Jonáš. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám