Hlavní obsah

Nejlepší kuchaře v Plzeňském kraji mají na klatovské střední škole

Novinky, Alena Lochmannová

Soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje dospěla v sobotu 17. května do finále a už má i své vítěze.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Soutěž "Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje" už má své vítěze!

Článek

Praktické finálové kolo nejlépe zvládl tým studentů Střední školy zemědělské a potravinářské Klatovy. Studenti připravovali soutěžní menu přímo na gurmánské akci Apetit Festival za OC Plzeň Plaza.

Apetit Festival je spojen se soutěží Vaříme s regionální potravinou již třetím rokem. Studenti díky tomu mají příležitost představit své umění veřejnosti a také si vyzkoušet si vaření v praxi před diváky.

Tři kuchařské týmy měly celé sobotní dopoledne na přípravu soutěžního menu, které pak hodnotila odborná porota v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Ve 14.00 hodin zasedli členové poroty – náměstek hejtmana Václav Šimánek, předseda Krajské agrární komory Jaroslav Šíma, executive Chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín, executive Chef Parkhotel Plzeň František Eger, executive Cherf, F Manager hotel Purkmistr Plzeň Václav Pach a Zdeněk Pohlreich, aby zhodnotili připravená menu a vybrali to nejchutnější.

Podmínkou soutěže bylo, aby jídlo bylo vytvořeno nejméně z jednoho druhu Regionální potraviny Plzeňského kraje.

Vyhlášení vítězů a předání cen se uskutečnilo na hlavním pódiu Apetit Festivalu a moderátorské role se pro tento okamžik stal jeden z porotců, executive Chef Angelo Hotel Pilsen Petr Cuřín.

Třetí místo oceněné šekem na částku 10 tisíc korun obdrželi studenti Hotelové školy v Plzni, druhé místo bylo oceněno šekem na 15 tisíc korun a odnesli si ho studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště Horšovský Týn. Největší potlesk publika patřil týmu Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech, který si odnesl šek na 20 tisíc korun a stejně jako ostatní týmy pohár Plzeňského kraje a koš s Regionálními potravinami.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám