Hlavní obsah

Nejen krása ženského těla je motivem nové výstavy v Plzni

Novinky, Jan Kaše

Ženy jsou bezesporu krásná stvoření, která okořeňují náš život a jsou zdrojem nekonečné inspirace pro umělce, spisovatele či hudební skladatele. Ovšem i ony dokážou vytvářet pozoruhodná díla.

Foto: Jan Kaše

Dagmar Jihlavcová a Radka Nová při vernisáži

Článek

Ve čtvrtek 10. ledna byla v plzeňské galerii Visio Art slavnostně zahájena výstava s názvem The touch of our mind (Dotek naší mysli), na které prezentují svá díla dvě ženy – fotografka Radka Nová a malířka Dagmar Jihlavcová.  

Radka Nová, která se kromě fotografování věnuje i malbě a k jejím zálibám patří hra na piano či cestování, dokáže objektivem zachytit a zvýraznit nejen půvab žen, ale také jejich touhu, snění, žádostivost nebo naopak klid a spojení s přírodou.

Nejsou to však pouze ženy, které prostupují jejím dílem. Přináší nám své zážitky a dojmy z cest. Můžeme tak například obdivovat Benátky či Irsko. A pánové pozor! Tato žena se dokáže obléct do maskáčů a fotit i tanky.

Dagmar Jihlavcová se od roku 1995 věnovala cestování a modelingu. Když žila v Nigérii, onemocněla malárií a dlouhý čas byla v domácím léčení u svého tehdejšího přítele. A právě v této době začíná poprvé malovat. Po uzdravení se však opět vrací k práci a kvůli vytížení nemá čas věnovat se této zálibě. Před čtyřmi lety se však znovu vrhla do tvorby a výsledky můžeme vidět na zahájené výstavě.

„Její originální malířský styl definuje jako geometrický realismus s prvky technologického vývoje. Typické jsou mnohočetné variace, formované ostrými liniemi, které oddělují jednotlivé, nebojácně poskládané barevné plochy. Maluje akrylem na plátno, ale v poslední době do pláten čím dál tím více komponuje i různé prostorové prvky z drátů, dřeva, pěnové hmoty,“ uvádí se na výstavě.  

Její obrazy jsou díky vhodnému a citlivému použití barev svým způsobem veselé a hravé. Přináší osvěžení a pohlazení. Napojí vás radostí a naservírují dobrou náladu.  

Výstava potrvá do 31. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám