Hlavní obsah

Nejdecký Klub seniorů hodnotil a plánoval na valné hromadě

Novinky, Vladimír Uhlíř

V nejdecké kinokavárně konala valná hromada Klubu seniorů Nejdek, která měla za úkol zhodnotit činnost klubu v uplynulém roce a naplánovat činnost na další rok.

Foto: Vladimír Uhlíř

Valná hromada Klubu seniorů Nejdek

Článek

Klub seniorů v Nejdku pracuje už řadu let. Vždy na počátku roku hodnotí svou činnost v uplynulém a plánuje akce na rok přítomný. Svou letošní valnou hromadu klub uspořádal v pondělí 16. ledna v nejdecké kinokavárně.

V uplynulém roce klub uspořádal celkem 17 akcí s průměrnou účastí 44 seniorů - mj. valnou hromadu s burzou knih, besedu se členy nového městského zastupitelstva, kurz výpočetní techniky, návštěvu Karlových Varů s profesionálním průvodcem, posezení u vánočního čaje a cukroví při besedě s cestovatelem Hořínkem o jeho cestě na Galapágy.

Aktivní je také turistický kroužek,  který si loni vyšel za každého počasí celkem na 12 vycházek. Akce pořádané v kině zajišťuje klub seniorů společně se Svazem osob postižených civilizačními chorobami a zve na ně také klienty z Ústavu sociální péče v Rudné či z domova důchodců v Perninku. Navštěvují je také senioři z Nové Role, kteří svůj klub nemají.

Ani v loňském roce nejdečtí senioři nezapomněli na ty, kteří pomoc potřebují. Věnovali se charitě pro Domov pro ženy a děti v tísni v Plzni, hendikepovaným dětem z nejdeckého občanského sdružení Dětská radost. Senioři pomáhali katolické farnosti v Nejdku s výrobou obvazů pro nemocné leprou v Indii. Mnohé ženy ještě přibalily k obvazům i tvrdé bonbóny pro potěšení dětí, které lepra nejvíce postihuje.

Dostalo se i na plán činnosti pro rok 2012. Vše se ale bude odvíjet od finančních prostředků, které se seniorům podaří získat. Na financování činnosti klubu se významně podílí NČV a. s., Vlnap a. s., Karlovarský kraj a město Nejdek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám