Hlavní obsah

Neformální setkání s módní návrhářkou Petrou Kociánovou

Novinky, Lenka Žáčková

Neformální setkání číslo 2 v ateliéru módní návrhářky Petry Kociánové v Černé růži v Praze je vždy malou společenskou událostí. Nebylo tomu jinak ani v první říjnový den.

Foto: Lenka Žáčková

Harfenistka Kateřina Englichová a Ing. Tibor Rupík ze společnosti Kapwein Bohemia s.r.o.

Článek

Osobnosti, které jsou celebritami ve svých oborech, jenž souvisí s krásou a milí hosté, ti všichni s velkým potěšením přivítali informaci, že Petra Kociánová chystá na listopad velkou módní přehlídku - PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016, a to v místě s velkou noblesou, o kterém sní celá řada návrhářů, kterým je pražské Rudolfinum.

Pozvání na neformální setkání přijal také akademický malíř Dimitrij Kadrnožka. Je známý tím, že jeho obrazová díla jsou nefigurativní, vyjma lineárních aktů, která vyúsťují do neobyčejných, stručných a stylizačních zkratek, které souvisí s prvopocity, ale také tím, že programově hledá jiné, než tradiční pohledy, kam tak trošku řadí pohled na módní svět Petry Kociánové. Tvrdí o ní, že to, co vzniká v jejích rukách, je také velké umění.

Tohoto ocenění si Petra velice váží a přiznala, že při slabých uměleckých chvilkách, kterých naštěstí není moc, si často vzpomene, ale nejlépe rovnou „Míťu“ navštíví v jeho ateliéru, kde s pokorou naslouchá slovům moudrého člověka, aby s pokojem v umělecké duši mohla opět odejít.

Docent Jan Měšťák, CSc. má rád krásu a zdravý životní styl, který není přeháněn do extrémů. Někomu se může zdát až nedůvěryhodné, pokud tvrdí, že některým ženám rozmlouvá plastické operace, které bravurně provádí. Neformálního setkání se zúčastnila také dáma, která před léty pana docenta navštívila a jeho slova potvrdila. „Tehdy mi řekl, ať přijdu za 10 let,“ s úsměvem na tváři prozradila manželka Dimitrije Kadrnožky.

Mezi hosty nechyběla ani světově uznávaná harfenistka Kateřina Englichová, která také bude mít místo v programu ohlášené módní události roku PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016.

Choreografie se ochotně ujal Peter Varady, o kterém se právem říká, že je králem choreografií soutěží krásy a módních přehlídek. Skromný a ve společnosti až nenápadný mistr pohybu chodí po světě a vnímá se zvýšenou pozorností vše, co se dá nasáknout, aby svoji práci dělal na úrovni, kterou si doba žádá. Mezi jeho nejsilnější inspirace pro tvorbu choreografie patří hudba, skrze kterou hledá cestu pro projev pohybu na molu.

Společenské odpoledne se vydařilo na jedničku. A k tomu všemu všichni popíjeli luxusní vína, která prokládali sýrem, aby chutě jednotlivých druhů vín lépe oddělovali a ochutnávali skvělé dortíčky a povídali o všem, co ke kráse a k životu patří.

Módní přehlídka PETRA KOCIÁNOVÁ FASHION DESIGNER 2016 se bude konat 26. listopadu 2015 v pražském Rudolfinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám