Hlavní obsah

Nefalšovaní kočovníci vyráží šířit radost

Novinky, Veronika J. T. Nováková

Kdybyste na Hustopečsku v následujícím týdnu potkali dopravu zdržující koňský povoz plný pobudů, zamávejte jim a usmějte se na ně - Hustopečské kočovné divadlo objíždí okolní obce s veselou pohádkou pro malé i velké.

Foto: Veronika J. T. Nováková

Hustopečské kočovné divadlo bude následující týden bavit malé i velké diváky na Hutopečsku.

Článek

„Projekt připravili divadelní soubor Fooor a spolek Všehoschopných z Hustopečí. Je nás celkem jedenáct a režíruje nás ostřílený režisér Jiří Merlíček, což je záruka kvality,“ seznámil s hlavními aktéry jeden z ochotníků Kamil Konečný.

„My už jsme takhle objížděli okolí dvakrát, ale bez divadla. A zjistili jsme, že nějaké to představení, které by pobavilo malé i velké tomu právě chybí. Proto už dva měsíce intenzivně zkoušíme tuhle pohádku, která, věřím, si najde odezvu u dětí i dospělých. Samozřejmě povezeme i klobásky, slepice, budeme hrát a zpívat; prostě opravdoví komedianti se vším, co k tomu patří," vysvětluje vznik tohoto nápadu Konečný.

Pohádku Zvířátka a Petrovští budou ochotníci hrát na otevřených prostranstvích, kde se bude moci každý zastavit; vstupné bude dobrovolné. „Všechny kulisy si vezeme s sebou, a vždy, když dohrajeme, tak na tom samém místě i přespíme,” těší se Konečný.

Ochotníci začínají své netradiční turné v sobotu 4. srpna ve Starovicích, odkud se přes dalších pět obcí dostanou až do domovských Hustopečí. Tam celé putování zakončí. „Přijďte se na nás podívat v 18:30 na trávník u kostela sv. Václava na Dukelském náměstí. Uvidíte, co jste ještě neviděli, a uslyšíte, co jste neslyšeli,“ slibuje Konečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám