Hlavní obsah

Nebojíte-li se, přijďte na tajemný předvečer Noci divadel

Novinky, Markéta Machová

Netradiční akci zažijí děti i jejich rodiče v Hronově v pátek 16. listopadu. V předvečer Noci divadel se budou vyrábět masky, hledat v potemnělém Hronově indicie, město rozzáří svíčky, divadlo ovládnou strašidelné zvuky a probudí se i tajemné postavy, které rozjedou na divadelních prknech svůj rej.

Foto: Zdeněk Šulc
Článek

Na předvečer Noci divadel připravilo Kulturní a informační středisko Hronov především pro děti zajímavý program. Nejprve si budou moci samy vyrobit masky, které jim zůstanou na památku. V nich se vydají podle mapy po setmělém Hronově, aby našly indicie, které jim následně umožní vstup do téměř hororového divadla.

Během putování po městě se masky podívají do míst, která nejsou běžně přístupná jako je sklep Rodného domku Aloise Jiráska či pozdně renesanční zvonice. Oba prostory budou samozřejmě netradičně vyzdobeny, a nejen děti v sobě budou muset najít hodně odvahy, aby získaly hledané indicie. Jen díky nim se následně dostanou do Jiráskova divadla. Jejich tajemný divadelní průvodce se jich ujme hned u vchodu, aby se s nimi pak následně v divadle krásně bál.

Pokud se rádi bojíte nebo jen chcete zažít něco netradičního, přijďte 16. listopadu mezi 18.00 a 20.00 hodin do foyer Sálu Josefa Čapka. Zde na vás čeká nenáročná výroba divadelních masek a veškeré informace. Následovat pak bude již jen samé dobrodružství.

Nejkrásnější na akci však je fakt, že své síly spojilo několik hronovských subjektů, KIS Hronov, Divadelní soubor Jiráskova divadla, Muzeum Náchodska, Římskokatolická farnost Hronov a DDM Domino Hronov a společně nabízí zábavu a netradiční večer pro celou rodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám