Hlavní obsah

Návštěvu Pardubického kraje prezident Zeman ukončil ve Vojenské střední škole v Moravské Třebové

Novinky, Jan Rejchrt

Prezident republiky - vrchní velitel ozbrojených sil Miloš Zeman ukončil několikadenní návštěvu Pardubického kraje setkáním se studenty Vojenské střední školy v Moravské Třebové.

Foto: Jan Rejchrt
Článek

Program návštěvy prezidenta republiky v Pardubickém kraji byl výhradně pracovním, kdy se setkával především se zástupci samosprávy, či významnými zaměstnavateli regionu.

Návštěva vojenské střední školy však byla něčím odlišná. Studenty, kteří jsou na samém začátku vojenské kariéry, poctil svou návštěvou vrchní velitel ozbrojených sil.

Před samotným setkáním se studenty, absolvoval Miloš Zeman setkání se zastupiteli města Moravské Třebové, na něž navazoval krátký mítink na náměstí města.

Další čas prezident již věnoval výhradně návštěvě zmiňované Vojenské střední a Vyšší odborné školy MO v Moravské Třebové. Zde se setkal s ministrem obrany Vlastimilem Pickem, se zástupci ministerstva, zastupiteli Pardubického kraje a samozřejmě s velením školy, zaměstnanci a studenty.

Více než půlhodinové setkání provázely dotazy studentů, které se týkaly širokého spektra problematiky od zcela obecných, politických až po úzce profesionální - spojené s problematikou armády .

Díky bezprostřednosti obou zúčastněných stran a rétorické vybavenosti pana prezidenta se průběh setkání nesl ryze v duchu přátelské atmosféry. Prezident mimo jiné neopomenul zdůraznit význam armády a její nepřehlédnutelné poslání jak doma, tak i v zahraničí.

Prezident Zeman obdržel z rukou velitele školy upomínkové předměty v podobě knižní publikace a také psacího pera, které si od prezidenta samozřejmě zasloužilo patřičný komentář.

Prezident republiky pak naopak předal Vojenské střední škole v Moravské Třebové stuhu prezidenta, kterou dekoroval prapor školy.

Návštěvu Pardubického kraje prezident republiky ukončil tiskovou konferencí pro novináře a zpravodajské deníky v komorním prostředí Domu armády v Moravské Třebové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám