Hlavní obsah

Návštěvnost karvinského kina Centrum je rekordní, nejvyšší za posledních 15 let

Novinky, Milan Haluška

Miliónové investice vložené do modernizace kina Centrum se rozhodně vyplatily. Svědčí o tom statistiky loňského roku, kdy bylo kino již plně digitální a divákům nabídlo i lepší komfort. Návštěvnost se od modernizace rapidně zvedla a je dokonce nejvyšší za posledních 15 let.

Foto: Milan Haluška
Článek

V roce 2013 navštívilo kino Centrum 37 333 diváků, což je 50procentní nárůst oproti předcházejícímu roku - a také nejvíc diváků za posledních 15 let.

„Naposledy bylo více diváků v kině v roce 1998, kdy ještě nestála žádná multikina a v kinech běžely takové tituly jako Titanic a Armagedon,” doplnil statistiku vedoucí kina Jakub Gajdica.

Loňskými výsledky se kino Centrum dostalo dokonce do první dvacítky jednosálových kin v České republice.

„Nárůst byl patrný zejména u náročnějších diváků, kteří v době před digitalizací za kvalitou a premiérami jezdili do multikina v Ostravě. Lidé si pochvalují zejména aktuální program, kvalitu projekce a pohodlí,” doplnil Gajdica.

Pomohla hlavně modernizace techniky a sálu

Plně digitální technika byla do kina instalovaná v létě v roce 2012. Kino od té doby disponuje jedním z nejmodernějších 4K projektorů, který od loňského roku dokáže navíc promítat i ve dvojnásobném snímkování.

Touto vychytávkou se může pochlubit jen hrstka kinosálů v celé republice. Kinosál také disponuje kvalitními reproduktory, do kterých putuje osmikanálový zvuk a v sále bylo na podzim téhož roku instalováno i nové plátno a divákům slouží i nové pohodlné sedačky.

Vylepšovat se bude i nadále

Od konce loňského roku si mohou diváci vstupenky rezervovat na internetových stránkách kina a zaplatit je mohou na místě také platební kartou. Na pokladně mají k dispozici i přehledný monitor s aktuální obsazeností míst, takže si pohodlně vyberou, které místo chtějí.

Město bude i v letošním roce do kina investovat nemalé peníze. Tentokrát by se mělo vylepšit okolí kina, interiér i exteriér budovy.

„Rekonstrukce budovy bude důkladná, chceme vylepšit prostředí i zázemí pro diváky a personál, chceme přidat služby pro veřejnost. Rádi bychom získali dotace také na úpravy okolí kina, které je dnes opravdu nevzhledné a zaslouží si radikální zásah,” připomněl letošní plány města primátor Tomáš Hanzel.

Reklama

Výběr článků

Načítám