Hlavní obsah

Návštěvníkům Masarykova náměstí v Ostravě domácí pokrmy chutnaly

Novinky, Josef Zajíc

Ostrava se již po dvanácté připojila k mezinárodnímu festivalu pro všechny domácí kuchtíky i jedlíky. Festival Restaurant Day Ostrava propuknul v jedenáct hodin dopoledne v sobotu 18. listopadu na trzích na Masarykově náměstí a trval, dokud se všechno nesnědlo.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 19.11.2017 Festival Restaurant Day Ostrava

Článek

Na třicet kuchařů a kuchařek, servírek a prodavaček nabízelo své skvělé, barevné, chutné, teplé i studené, sladké i kyselé i hořké pochutiny. Domácí speciality nabízeli také takoví, kteří si aspoň na jeden den vyzkoušeli, jaké by to bylo, kdyby si chtěli otevřít vlastní restauraci.

Některé stánky se specialitami byly do hodiny téměř vyjedené, jiné, kde měli kuchaři a kuchařky dostatek zásob, vydržely nápor dlouhé fronty, ve které lidé stáli, aby jídlo i nápoje okusili.

Na jednoduchý princip festivalu pop-up restaurací přišla i skupinka milovníků jídla ve Finsku. V sobotu to vypadalo, jako by se během 24 hodin otevřelo na tisíce dočasných restaurací, stánků, domovů od New Yorku přes Ostravu až po Tokio.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dvanáctý Restaurant Day Ostrava uspořádat na Masarykově náměstí. Věříme, že se nám tento netradiční projekt povedlo dostat do povědomí širší veřejnosti, a kromě skupiny věrných milovníků domácího kuchtění a pravidelných návštěvníků Restaurant Day se tak mezi jedlíky objeví nové tváře,” zhodnotila den Jitřenka Navrátilová, která spolu s Kulturním centrem Cooltour Ostrava festival připravila.

V samotném Kulturním centru Cooltour Ostrava po celý sobotní den, kromě příjemné chill - out zóny a programu pro děti, probíhala také výstava prostřených stolů a mini jarmark designových kuchyňských potřeb.

„Restaurant Day je jedním z komunitních projektů, kterými se Kulturní centrum Cooltour Ostrava snaží přispět k prohloubení vzájemných vtahů mezi Ostravany a vytváření nových přátelských vazeb. Záměr festivalu není komerční, proto byly pokrmy k prodeji za ceny odpovídající cenám potřebných surovin,” konstatovala Zuzana Vinklárková z Cooltour Ostrava 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám