Hlavní obsah

Navazující letní výstava Pavla Kantorka v Malešickém parku

Novinky, Barbora Horešovská

Centrum InGarden za finanční podpory Prahy 10, v rámci Zásobníku projektů – město na míru, pořádá i přes smutnou událost, kterou je nedávné úmrtí Pavla Kantorka, třetí ročník jeho výstavy. Ta bude umístěna nad Vodním světem v Malešickém parku a ke zhlédnutí bude od 15. srpna do 15. října.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z vtipů výstavy

Článek

Výstava navazuje na expozice, která proběhly v uplynulých dvou letech. Tematikou první z nich byly vtipy ze zvířecí říše a druhá mapovala celoživotní kreslířskou Kantorkovu tvorbu.

Letos výstavní soubor představí 40 velkoformátových tisků se zaměřením na starší tvorbu a obohacen bude o 7 autentických stránek časopisu Dikobraz, které byly získány z archivu Dikobraz 1968. Součástí výstavy bude také panel s informacemi o životě a díle profesora Kantorka a s kontaktními údaji Centra InGarden, kde se případní zájemci mohou dovědět o Kantorkovi více podrobností a také si objednat autorské tisky či obrázky pro radost. Věříme, že jeho vtipy a laskavý humor a nadhled nás ale budou provázet dál.

Pavel Kantorek byl nejen kreslíř, ale zejména vědec. Svůj život zasvětil teoretické fyzice a výzkumu času, kterému se věnoval na Rayendsově univerzitě v Kanadě. O své kreslířské tvorbě říkal: „Humor je sice do značné míry univerzální, ale český humor je velice specifický, zejména v tom, že je tzv. černý, hodně absurdní. Češi mají vynikající humor, snad nejlepší na světě. Proto se mi tady tak dobře kreslí.“    

Školicí centrum InGarden je výhradním zástupcem autorských práv Pavla Kantorka v České republice od roku 2010. Jeho tvorbu přibližuje pomocí výstav a prodejem tisků a dalších předmětů spojených s autorovou tvorbou.  

Školicí centrum InGarden, Nad Primaskou 292/45, Praha 10.  V případě dotazů se prosím obracejte na: Barbora Horešovská - kurátorka výstavy Email: ingarden@ingarden.cz www.ingarden.cz  

Reklama

Výběr článků

Načítám