Hlavní obsah

Naši kapelu Top Dream Company bereme jako pánskou jízdu, říká lídr Petr Harmáček

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velkou příležitost dostala v televizním pořadu Zpívá celá rodina pražská kapela Top Dream Company. Nejenže doprovází soutěžící, ale navíc prezentuje svou nezaměnitelnou hudební tvář, což je hlavně funky a soul. O novinkách a plánech formace vypráví kapelník Petr Harmáček.

Foto: archiv Petr Harmáček

"Plážový" snímek pražské kapely Top Dream Company.

Článek

Vaše kapela se stala nedílnou součástí televizního pořadu Zpívá celá rodina. Co to pro vás všechno obnáší?

Obnáší to neskutečné množství práce. Začíná to castingem rodin, komunikací s produkcí, scenáristou, režisérem a dramaturgem, dále pokračuje napsáním čtyřiašedesáti aranžmá nejen všech soutěžních písní, ale i těch s VIP hosty, poté několik hodin zkoušení s kapelou a na závěr samotné zkoušení a natáčení se soutěžícími, zkrátka perné tři měsíce práce od rána do večera. Je to fůra práce, to si nikdo nedokáže představit, pokud si tím neprojde sám. Tak jako tak jsme rádi, že na tomto natáčecím maratonu můžeme spolupracovat s tak skvělou produkcí a profesionálním týmem lidí.

V kapele máte jen jednoho frontmana Martina Růžu? Žádné vokalistky?

To je dlouhá historie. Spíš než na článek by to bylo na knihu... Od začátku naší kapely se u nás střídalo mnoho zpěváků, pak se to ustálilo na tři zpěvy, a to byli Marta Balážová, Vojta Dyk a Ondra Ruml. Nějaký čas to takhle tehdy frčelo, ale pak vzhledem k talentovým soutěžím, hereckým kapelám a angažmá na zámořských lodích celá pěvecká sekce v podstatě zanikla. Tak jsme to zkoušeli nahradit. Po Vojtovi přišel Martin Růža, který s námi zůstal až dodnes, pěkně mu to zpívá, ale musí na sobě makat. A to, že nemáme vokalistky, tak to je tím, že jsme si řekli, že to chceme jako pánskou jízdu a myslíme si, že to tak je nejlepší. Jinak samozřejmě na pořad Zpívá celá rodina s námi kvůli soutěžním písním hostuje ve vokálech Tereza Rajnincová.

Také prý připravujete nové album...

Naše dvojalbum Double Gig vyjde letos na podzim. Makáme na něm už přibližně rok a ještě nějakou chvíli to potrvá. Teď jsme ve fázi postprodukce, která je ale velmi časově náročná, tak snad už se to konečně stihne. K tomu by měl na konci března vyjít náš nový videoklip k písni Standing.

Žánrově bude album čerpat ze stylu, který hrajete od prvopočátku?

My jsme začali jako hodně soulová kapela. Tehdy nás to bavilo a dávalo nám to hodně muziky, hodně feelu a groovu. Teď to cítím víc multi. Každý z kapely hraje v různých projektech, různých žánrech, a to ovlivňuje zvuk a styl. Vystřídá se tu soul, hip – hop, funk, r, reggae, ale u všeho bude naše funková duše.

Kde všude budete letos vystupovat?

Nejbližší termín je čtvrtek 26. března v pražském Jazz Docku, kde si dáme jarní koncert. Poté budeme jako hosté Funky Night Live Michaela Viktoříka z kapely J.A.R., a to 15. května v La Loca v Praze. Pak nás čeká pár městských slavností, nějaké festivaly a celé to vyvrcholí podzimním turné k vydání 2CD a křtem v Lucerna Music Baru, který se uskuteční 19. října.

Další informace         

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám