Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě: Nezkoušíme, šijeme roušky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel Národního divadla moravskoslezského informoval: "Zastavili jsme s okamžitou platností zkoušky inscenací. Umělci muzikanti a inscenační týmy mají domácí přípravu."

Foto: Josef Zajíc

Národní divadlo moravskoslezské: Šijeme roušky!!!

Článek

V divadlech je omezen pohyb zaměstnanců, a pokud je to možné, pracují zaměstnanci z domova. Podle ředitele NDM v Ostravě je nutný provoz divadla zajištěn přímo v budovách, dále posilují hygienická opatření.

„V dílnách divadla jsme začali šít provizorní roušky - přednostně poslouží organizacím města: strážníkům, pracovníkům sociálních služeb, zaměstnancům magistrátu města, kteří musí být v úřadě nebo dokonce musí do terénu a podobně. Materiálu máme dost a ještě dokupujeme.

V pondělí 16. března do 14 hodin jsme vyrobili více než stovku roušek a pokračujeme tak, abychom co nejdříve mohli dodat zásobu i městu. Od úterý posílíme kapacity dílen. Divadelníci již roušky nosí,” konstatoval ředitel Národního divadla Moravskoslezského Jiří Nekvasil.

Informace z úterý 17. března:

Podle úterní informace v divadle stíhali vyrobit odhadem okolo 500 kusů a jeli naplno - všech 30 krejčových a čalouníků z dílen šilo, další tři desítky lidí z dílen pomáhali s přípravou. K dispozici měli dostatek lidí, ale i bavlny pro základ roušek, zato se nedostávalo šikmých bavlněných proužků.

„Museli jsme zastavit možnost osobního vrácení vstupenek za zrušená představení. Prodloužíme samozřejmě termín. Nikdo o své peníze nepřijde. Zavřeno mají od soboty kavárna, bar i divadelní klub,” dodala Šárka Swiderová, tisková mluvčí a PR divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám