Hlavní obsah

Národní divadlo moravskoslezské uvede reprízu magické komedie Sen noci svatojánské

• Aktualizováno
Novinky, Robert Rohál

Další reprízu Shakespearovy komedie Sen noci svatojánské uvádí v sobotu 14. září Národní divadlo moravskoslezské. V režii šéfa činohry Petra Gábora se v úspěšné inscenaci, která měla premiéru 11. dubna, objeví všechny současné hvězdy činoherního souboru.

Foto: archiv NDM Ostrava

Aleš Bílík a Veronika Lazorčáková v komedii Sen noci svatojánské na scéně Divadla Jiřího Myrona.

Článek

Avšak atraktivní je nejen herecké obsazení (Renáta Klemensová, Veronika Lazorčáková, Aleš Bílík, Ivan Dejmal, Petra Lorencová, Vladimír Polák, Tomáš Jirman, Lada Bělašková, František Strnad, Pavlína Kafková, Vladimír Čapka, Robert Finta, Jaroslav Rusnák a další), ale i další atributy inscenace, která patří díky scénické hudbě (Vladimír Franz), scéně a kostýmům (Katarína Holková) a choreografii (Tomáš Krivošík) k těm magickým. V průběhu repríz to ocenilo nejen publikum, ale i kritika.

"Shakespearova komedie Sen noci svatojánské je scénována na obrovském jevišti ostravského Divadla Jiřího Myrona do velmi efektní jevištní podívané Režisér Peter Gábor využívá téměř vše, co současná divadelní technika nabízí. Hra světel a stínů, projekce obrovitých květů i abstraktních symbolů a další technické finesy jsou místy uchvacující. Snaha okouzlit publikum velkou scénou plnou barevných obrazů a tanečních, místy až akrobatických scén spolu s hereckým koncertem je tu evidentní," napsal o inscenaci krátce po premiéře divadelní kritik Ladislav Vrchovský.

Gáborem režírovaná inscenace, která se skládá z působivých jevištních obrazů, za což může souhra pozoruhodných nápadů zúčastněných tvůrců (Gábor, Holková, Franz, Krivošík), přičemž nechybí ani humor stejně jako komediální herectví, drží jako celek a pro diváka skýtá řadu překvapení. K těm hereckým patří třeba výkon Renáty Klemensové v roli Puka, ale určitě i Lady Bělaškové, která představuje elegantní Hipolytu i na špičkách "baletícího" Elfa.

Repríza magické komedie Sen noci svatojánské se odehraje v sobotu 14. září od 18.30 hodin na scéně Divadla Jiřího Myrona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám