Hlavní obsah

Náměstí v Černošíně už zdobí vánoční strom

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od nedělního večera září na černošínském náměstí vánoční strom. Nedělní rozsvěcení bylo doplněno trhem, zpěvem potěšila Jana Berků, trhem se nesla vůně uzenin z Vepřobraní pořádaného Jaroslavem Vacatou a teplého vína.

Foto: Martina Sihelská

V neděli 26. listopadu se v Černošíně rozsvítil vánoční strom a výzdoba města. Nechyběl ani trh, hudba, vepřobraní a ohňostroj.

Článek

V 17 hodin zazpívaly na pódiu děti z černošínské mateřinky a základní školy. V muzeu byla zahájena výstava andělů. Více prozradil starosta města Černošína Miroslav Plincelner.

„Už jde o takovou tradici, za tím účelem byl dokonce vysazený na náměstí stříbrný smrk. Lidé se sejdou, povídají si, naše děti nám zpříjemní atmosféru zpíváním. K tomu je i možnost nákupů dárků. Letos jsme po rozsvícení stromu měli i ohňostroj,“ uvedl Miroslav Plincelner.

Ze Stříbra se na pozvání přátel přijel podívat i Michal Polívka. „Musím uznat, že to byla pěkná akce na tak malé město. Vůbec bych řekl, že to v Černošíně teď žije, pořád se tu něco děje. Také jsem se byl prvně podívat v tamním muzeu, kde kromě pěkné výstavy andělů je dost zajímavá stálá expozice. Rozhodně nelituji, že jsem zde strávil nedělní den, stálo to za to,“ dodal Michal Polívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám