Článek
Adventní trhy bývaly velkým lákadlem při cestách do zahraničí. Ve stále větší míře už začíná tato tradice pronikat i do našich měst. Tam, kde dříve nabízeli pečené klobásy, perníkové pečivo, ozdoby, jmelí a podobná lákadla, nyní vystupuje i velmi pestrý sortiment čerstvého a kvalitního zboží.
Stánkaři lákají na ochutnávky, výrobky mají nápadité obaly, velmi se mi líbily lihoviny v lahvích imitujících žárovky z Bohdanče. Po jednom rozsvícení do dna máte docela naakumulováno na pár hodin.
Prodavačky z Tábora nabízely vedle tradičního kapra i nádherné amury, z avizovaného pštrosa z moravských Doubravčic tu měli řadu výrobků. Klobásky, párky, kusy masa, ale i čerstvý guláš z kotle.
Kozí sýry, vedle čerstvé pečivo, výrobky z medu, určitě si tu vybral každý. A ještě vybere. Do Vánoc je daleko a čerstvé zboží se neustále doplňuje. A když k chuti je i zvuková ochutnávka živé kapely, tak máte dárků plno.