Hlavní obsah

Nadvláda šipkařů ze severu Královéhradecka ve víkendové Grand Prix

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou letošní republikovou Grand Prix Unie šipkových organizací hostil ve dnech 20. a 21. dubna Dům kultury ve Žďáru nad Sázavou. Den poté se ve stejných prostorech odehrálo také Velké finále Ligového poháru družstev kategorie C+.

Foto: Roman Smékal

Benecký a Drtil před finálovým duelem TOP RGP

Článek

Unikátní bilancí se mohou pyšnit reprezentanti týmů ze severu Královéhradecka. Z osmi hlavních turnajů Grand Prix jich totiž vyhráli hned šest, což je nevídaný počin. Ve dvou případech dokonce obstarali finálové duely, a to když se v Nominační GP proti sobě postavili Karel Sedláček s Jiřím Holíkem potažmo v TOP GP Roman Benecký s Pavlem Drtilem.

Shrneme-li vše postupně dle časové posloupnosti, pak prvním vítězem víkendu byl Pavel Drtil, který ovládl páteční tzv. zahřívací turnaj. Téměř ve stejnou chvíli bodoval v GP mixů i pár Alena Gregůrková, Josef Dlab.

Další vítězství následovala v sobotu, a to v podání Romana Beneckého (TOP), Karla Sedláčka (Nominační GP), Antonína Davídka (GP dvojic mužů) a Aleny Gregůrkové (GP dvojic žen). Vedle těchto zlatých pánů a dámy to cinkalo i dále konkrétně stříbrně Pavlu Drtilovi (TOP), Jiřímu Holíkovi (Nominační GP) a bronzově znovu Aleně Gregůrkové (TOP). Suma sumárum parádních devět medailových umístěních pro borce z našich luhů a hájů.

Pohlédneme-li na vybrané výsledky blíže, zjistíme například, že Gregůrková s Dlabem slavili v mixech zlato po dlouhých osmi a půl letech a celkově společně ovládli tento druh turnaje potřetí. I další pohled směruje na Gregůrkovou, tentokrát na její umění v ženských párovkách, kde s kolegyní Marcelou Rajmanovou protáhla šňůru postavení na bedně na číslovku osm (od února 2016 5x zlato, 3x bronz).

Největší pozornost, a to doslova celého českého šipkařského národa, vzbudil Benecký. Čerstvý dospělák (teprve v lednu oslavil plnoletost) již loni překvapoval své protivníky výbornou hrou a tuto sobotu ji dovedl k dokonalosti. V nejprestižnějším českém softovém turnaji za sebou nechal všechna zkušená esa a stal se proto sedmnáctým a zároveň nejmladším vítězem TOPky (ve Žďáru se hrálo již po devětatřicáté).

Zajímavé sportovní momenty se rodily i mimo stupně vítězů. Jedním z nich byla pátá pozice v Nominační GP v podání dvanáctileté Nikol Melicharové. Mezi více než stovkou startujících dospělých žen sahala po medaili respektive pozici v příští TOPce, k čemuž stačilo vyhrát ještě jedno utkání. Pěkného devátého místa dosáhl v Nominační GP Pavel Černý, kterému tak o jedinou příčku utekla účast v příští TOPce. Stejně smolně dopadl i ostřílený šipkový veterán Josef Dlab.

V neděli patřily terče finalistům Ligového poháru kategorie C+. Do Velkého finále se ze základních krajských kol nominovalo dvaatřicet celků včetně jednoho ze severu Královéhradecka Darts Brothers Červený Kostelec.

Den to pro červenokostelecké ovšem nebyl příliš šťastný. Vstup do soutěže ještě zvládli, to když porazili Pohodu Milevsko sic po vyrovnaném boji 21:17. Duel následující ale byl v sezóně jejich posledním. Nad momentální síly byl opavský Virus s velkým V, na který nezabrala žádná medicína, a proto se utkáním šířil až do konečného skóre 12:21. Deváté místo v celonárodním finále je přesto velmi pěkný výsledek hodný ke gratulaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám