Hlavní obsah

Nádraží v Dobrušce po roce opět rozzářil kinematovlak

Novinky, Dana Ehlová

Většinu roku nevyužívané nádraží v Dobrušce po roce opět ožilo. Do města F. L. Věka totiž už podeváté dorazilo oblíbené a unikátní kino na kolejích, tzv. kinematovlak.

Foto: město Dobruška (archiv)

Od 25. června do 1. července je možné v Dobrušce navštívit kino na kolejích, tzv. kinematovlak.

Článek

Celý týden, od 25. června až do 1. července, probíhá v kinematovlaku s kapacitou hlediště 30 až 40 diváků podle věku a velikosti promítání celkem dvaadvaceti filmů pro děti i dospělé.

Na pestrou nabídku se těší především děti, pro které je návštěva kina na kolejích velkou atrakcí a nezapomenutelným zážitkem. V programu na ně čeká celá řada filmů, mezi nimiž nechybí Krtkova dobrodružství, Broučci 2, Kouzelný dědeček, Žofka ředitelkou ZOO nebo Brundibáři.

Zkrátka nepřijdou ani dospělí diváci a pro ně jsou připraveny filmy jako Lída Baarová, Hvězdy nám nepřály, Why Havel? nebo dva díly dokumentu S Jawou na cestách.

Loučení s  kinematovlakem v Dobrušce nevybočí z tradice.  Koncert na peróně se uskuteční v neděli 1. července a na pódiu v podobě plošiny vagónu se vystřídají dechová hudba Valánečka s country folkovou kapelou Sedmý nebe.

Díky partnerům tohoto projektu, jimiž jsou České dráhy, ČD Cargo, SŽDC, město Dobruška a firma Servisbal obaly, jsou všechna přestavení v kině na kolejích pro návštěvníky zdarma.   

Reklama

Výběr článků

Načítám